2024. március 28., csütörtök

Riasztórendszer már van, lift pedig lesz az egészségházban

Egy év alatt tizenhétszer törtek be az óbecsei egészségház 15 épületének valamelyikébe, és ezzel mintegy félmillió kárt okoztak a tettesek, akik hol a számítógépet, hol a gyermekorvosi rendelőben felszerelt tévékészüléket vitték el, de olyan is előfordult, hogy „csupán” megrongálták az épületet. A történteknek csak egyféleképpen lehetett elejét venni: az elmúlt hetekben mindegyik objektumot riasztóval láttak el. A rendszer remélhetőleg elriasztja majd a tolvajokat, ugyanakkor értesítést küld a kúlai Star Master cég központjába, ahonnan a helyszínre riasztják a rendőröket.

Dr. Siniša Šijačićtól, az egészségház igazgatójától azt is megtudtuk, hogy évekig tartó várakozás után végre lesz lift a központi egészségházban, így az idős és mozgáskorlátozott betegek is feljuthatnak majd az emeleten lévő szakorvosi rendelőkbe. A nemrég lezárult közbeszerzési pályázatot a futaki Lift Tronic nyerte meg.

Mind a riasztórendszerre, mind a lift beépítésére az óbecsei önkormányzat kasszájából különítettek el pénzt, az előbbi 3,2 millió, az utóbbi pedig 3,4 millió dinárba kerül(t).