2024. április 24., szerda

Hivatalba lépett dr. Takács László vezetőkonzul

Dr. Babity János a külképviseleti választásokért felelős miniszteri biztos lesz

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán kedden ünnepélyes keretek között búcsúztaták dr. Babity János távozó vezetőkonzult és léptették hivatalba dr. Takács László érkező vezetőkonzult. A fogadáson a konzulátus munkatársain kívül a vajdasági magyarság közéleti és politikai képviselői búcsúztak el a vezetőkonzultól, és köszöntötték az új vezetőkonzult.

Dr. Takács László, Korsós Tamás és dr. Babity János (Fotó: Diósi Árpád)

Dr. Takács László, Korsós Tamás és dr. Babity János (Fotó: Diósi Árpád)

Korsós Tamás főkonzul rövid beszédben méltatta a vendégeket és a két konzult. Mint elmondta az esemény egyrészt szomorú, másrészt örömteli. Hozzátette, Babity János miniszteri biztos lesz.

– Együtt küzdöttük végig azt a folyamatot, amely óriási kihívás volt a közigazgatás és a főkonzulátus számára is. Ebből következik az is, hogy János most egy nagy feladatott kapott: a külügyminisztériumban a külképviseleti választásokért felelős miniszteri biztos lesz. Hiszem, hogy vissza fog járni Vajdaságba, hiszen csak fikailag távozik, lélekben nem – köszönt el a bajai származású vezetőkonzultól Korsós Tamás főkonzul, majd bemutatta dr. Takács Lászlót.

Mint megjegyezte, Takács László rendkívül felkészült, valamint tapasztalt diplomata és konzul, aki már négy évtizede dolgozik a külügyminisztériumnál, és aki végigjárta a diplomácia összes ranglétráját.

– Diplomáciai rangja szerint most rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter, a köznyelv szerint követtanácsos. Fogadják őt segítőkészséggel, barátsággal, hiszen egészen biztosan ő maga is mindenben segítségükre lesz – mondta a főkonzul.

A bajai származású távozó vezetőkonzul megköszönte a konzulátus és a vajdasági közösség támogatását, hozzátéve, hogy utódja egykori főnöke is volt, és kitűnő szakemberként tartják számon, majd az érkező vezetőkonzul hitet tett amellett, hogy megfelel majd minden elvárásnak.