2024. március 28., csütörtök

Napi félmillióval többet kereshetne a Severtrans

A restrukturálás alatt álló, 52 százalékban állami tulajdonban levő utas- és áruforgalmi vállalat vezetősége és szakszervezetei huzamosabb ideje panaszolják, hogy jövedelmük jelentős részét elszipkázzák előlük a feketén fuvarozók. Többször fordultak az önkormányzathoz és az illetékes felügyelőséghez, hogy szigorítsák meg az ellenőrzést, szűrjék ki a feketén fuvarozókat. Volt is ellenőrzés, csakhogy nem hozott eredményt. Emiatt az elmúlt hétvégén a vállalatban működő három szakszervezet közös kezdeményezésére és a cégvezetőség áldása mellett a Severtrans tizenhét autóbusza egy órás tiltakozó körjáratot tett a városban.

A Severtransban úgy becsülik, hogy több száz személygépkocsi és vagy száz mikrobusz mozog az utasszállítás fekete piacán, és ezek napi szinten félmillió dinár bevételtől ütik el a céget. A kieső jövedelemre szükség lenne a vállalat talpra állításához, és közvetve az állam is jelentős bevételtől esik el. A közúti fuvarozók vajdasági szakmai társulása szerint évi szinten 90 millió eurós kárt okoznak a feketén fuvarozók az államnak. A Severtransban már azzal is elégedettek lennének, hogy ha bár felére sikerülne visszaszorítani az illegálisan taxizók számát.

A cégvezetőség abból a meggondolásból támogatta az autóbuszok tiltakozó körmenetét, hogy érvényt kell szerezni a törvénynek, tevékenysége után mindenki fizesse meg az államnak azt, ami annak jár.

A lakosság körében nem nyert osztatlan támogatást a Severtrans tiltakozó megmozdulása. A közösségi oldalakon a jogérvényesítés tekintetében igazat adtak a cégnek, viszont bírálták a sofőrök és jegykezelők viselkedését, fölrótták, hogy drága a viteldíj, ráadásul nem lehet egy irányba váltani jegyet, hanem menettértit kell venni, de az meg csupán egyetlen napig érvényes. A használtan vásárolt holland buszokat pedig azért bírálják, mert azok alkalmatlanok a peremvárosi járatokra, mert városi járatokra tervezték őket, hosszabb távon túlmelegszik a motorjuk, és légkondicionálás csupán a vezetőfülkében van, az utastérben még az ablakokat se lehet kinyitni.