2024. április 25., csütörtök
NŐI BL-SORSOLÁS

Orosz ellenfél a Spartacusnak

A svájci Nyonban kisorsolták a női labdarúgó Bajnokok Ligája tizenhatoddöntőjének párjait. A szerb bajnok szabadkai Spartacus csapata az egyenes kieséses rendszerben az orosz Rosszijanka csapatát kapta. Az első mérkőzésre október 9-én itthon, a visszavágóra pedig 17-én a Moszkva melletti Krasznoarmejszkben kerül sor. A párharc győztese a nyolcaddöntőben az osztrák St. Pölten és az olasz Torres mérkőzés továbbjutójával találkozik. Bojan Arsić, a Spartacus Női Labdarúgóklub sportigazgatója a sorsolást követően elmondta, hogy a sorsolással nem elégedetlenek.

– Az orosz együttes tiszteletet érdemel, Európa öt legjobb csapata között tartják őket számon, gazdag hagyományokkal és óriási költségvetéssel rendelkeznek, de úgy gondolom, felvehetjük velük a versenyt. Maximális erőbevetéssel, önbizalommal készülünk ellenük, s hiszünk abban, hogy megfelelőképp képviseljük Szerbiát Európában – mondta a sportigazgató.

A legjobb 32 között a következő a párosítás: Barcelona (spanyol)–Bröndby (dán), Zürich (svájci)–Sparta (cseh), Belediyesi (török)–Unia Racibórz (lengyel), Apollon (ciprusi)–Neulengbach (osztrák), Tavagnacco (olasz)–Fortuna Hjarring (dán), Tyresö (svéd)–PSG (francia), Spartacus–Rosszijanka, St. Pölten (osztrák)–Torres (olasz), MTK (magyar)–Turbine Potsdam (német), Twente 65 (holland)–Lyon (francia), Thór (izlandi)–Zorky (orosz), PK-35 Vantaa (finn)–Birmingham City (angol), Kvinner (norvég)–Malmö (svéd), Parnu (észt)–Wolfsburg (német), Kairat (kazahsztáni)–Standard Liège (belga), Arsenal (angol)–Glasgow City (skót).