2024. április 24., szerda

Derült égből izraeli győzelem

Tegnap délután a topolyai stadionban Izrael és Magyarország U19-es válogatottjai küzdöttek meg egymással. A 20. Stevan Vilotić Ćele nemzetközi emléktorna egy izgalmas mérkőzése volt ez, amelyen a magyar csapat indult több eséllyel. A magyarokat Mészöly Géza edző vezette, és a Talabér Attila, Lorentz Márton, Tamás Krisztián, Bobál Dávid, Bobál Gergely, Németh Márió, Leinder Domonkos, Medgyes Zoltán, Farkas Zoltán, Kalmár Zsolt, valamint Asztalos Dávid összetételű kezdő tizeneggyel álltak pályára. Az izraeli csapat Dean Gal, Omer Danino, Habshi Habib, Yaniv Breek, Shon Weissman, Michael Ohana, Ramzi Safuri, Guy Aviv, Eden Shamir, Mohamed Abu El High és Dor Hugi fölállásban kezdte a mérkőzést Eli Ohana edzővel.

Az első félidő magyar fölényben telt, de 0:0-s eredménnyel végződött. A magyar fölény szinte a mérkőzés végéig megmaradt, de az izraelieknek sikerült kihasználniuk egy helyzetet, és gólt rúgtak. A magyar támadások ellenére végig megőrizték vezetésüket, így a mérkőzés 1:0-s izraeli győzelemmel fejeződött be.

Az eredményen elcsodálkozott Mészöly Géza magyar edző is, aki a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy nem erre számított, és értetlenül áll az eredmény előtt, hiszen végig a magyar csapat volt a jobb. Hozzátette, hogy a franciák elleni mérkőzésen szeretnének kétgólos előnyhöz jutni, ugyanis ennyi szükséges a továbbjutáshoz.

Belgium–Ukrajna 3:1 (1:0)

Zentai városi stadion, 200 néző, vezette: Radovanović. Góllövők: Galvez Lopez a 32., Locigno az 50., Hendrickx a 86. percben, illetve Burda a 83. percben.

Belgium: Craninx, Castagne, Gerkens (Rivituso), Origi, Vandeputte, Locigno (Dierckx), Fiore (De Man Preben), Galvez Lopez, Hendrickx, Caenepeel, Musonda.

Ukrajna: Szarnavszkij, Kacsaraba, Burda (Tatarkov), Polehenko, Tkacsuk (Kalinyin), Radcsenko, Kovalenko, Jaremcsuk, Szevcsuk (Bilonog), Szobol, Tankovszkij.

Megérdemelt győzelmet aratott a belga válogatott. A mérkőzés elejétől kezdve támadólag léptek fel, és a 32. percben Galvez Lopez megadásra késztette az ukrán kapust. Az 50. percben Locigno növelte az előnyt, és a mérkőzés legszebb találatával Hendrickx beállította a végeredményt.

Ma (szombaton) Verbászon a Szerbia–Ukrajna és Tavankúton a Franciaország–Magyarország mérkőzésekkel véget ér a csoportkör. A mérkőzések 17 órakor kezdődnek. A helyosztókat hétfőn rendezik meg: az 5. helyért Topolyán játszanak majd a csapatok (15.30), a bronzmérkőzés helyszíne a szabadkai városi stadion (16 óra), a döntő találkozót pedig a Bácska 1901 pályáján rendezik 17 órai kezdettel.