2024. április 25., csütörtök

Beüzemelik a kijelzőket

A 27 buszmegállón elhelyezett jelzőtáblából jelenleg 12 működik

Összesen 27 buszmegállón szerelték fel a azokat a digitális kijelzőket, amelyek az érkező járatokról nyújtanak információkat az utasoknak.
Ezek a kijelzők nem a menetrendet mutatják, vagyis nem a busz indulását, hanem az adott megállóba való tervezett megérkezését, reális időben. Ez azt jelenti, hogy ahogy közeledik az autóbusz a megállóhoz, a kijelzőn mutatott idő is folyamatosan csökken. Ez a műholdas rendszernek köszönhetően üzemelhet, mellyel valós időben nyomon követhető a buszok helyzete, mozgása, sebessége.
Nem minden megálló kap ilyen kijelzőt, azokat csak arra a 27 forgalmasabb helyre szerelték fel, ahol több az utas, több járat is megáll, vagy ahol sűrűbben közlekednek az autóbuszok. Így például a Jadran épületénél, a Patria szállónál, a Politechnikai Iskolánál, Palics központjában és az állatkertnél, a műszaki középiskolánál, a kórháznál, a Lifkánál, a Tejpiacnál, a Zorkánál vagy Nagyradanovácnál helyeztek el kétsoros, vagyis két járat érkezését mutató kijelzőt. A kijelzőket 2,7 méteres magasságban helyezték el egy külön erre a célra kialakított oszlopon.
A 27 kijelzőből ebben a pillanatban 12 üzemel, a többit a jövő hétvégéig kapcsolják be. A kijelzők ellenálló anyagból készültek, így a hőmérséklet-ingadozás nem lesz rájuk kihatással.