2024. március 19., kedd

Magyarkanizsai gázügy: A demokraták válaszokat követelnek

Szerintük a Sloga Rt. a felelős a gázszolgáltatás szüneteltetéséért

A Magyarkanizsán ideiglenesen beszüntetett gázszolgáltatás kapcsán a Demokrata Párt magyarkanizsai képviselőcsoportja sajtóközleményében bejelentette, hogy a Sloga Rt. vállalatát hibáztatja a kialakult helyzetért. Véleményük szerint a felelőtlen, fogyasztói érdekeket és igényeket figyelmen kívül hagyó vállalatvezetés hibás lépései idézték elő a problémát. A képviselőcsoport nevében felszólaló Huzsvár Ervin magyarázatot követel. 
– Felszólítjuk a Sloga Rt. vezetőségét, álljon ki a nyilvánosság elé, és adjon részletes magyarázatot a kialakult állapotról. Milyen tevékenységeket végez a vállalat, mekkora jövedelmet valósít meg és miből? Mekkora a cég valós tartozása, és ebből mennyit tesznek ki a kamatok? Mi okozta a hatalmas adóság felhalmozódását? Mióta tart a cég veszteséges működése, és milyen lépéseket tettek annak érdekében, hogy fenntartsák a vállalat működőképességét, és megvédjék a fogyasztók érdekeit?

Az újvidéki Srbijagas szerdán szüntette be  ideiglenesen a gázszolgáltatást Magyarkanizsa községben a helyi szolgáltató Sloga Rt. felhalmozódott korábbi tartozása miatt.