2024. március 28., csütörtök

Kétszáztízmillió dinár a tanintézményeknek

Látogatás a magyarkanizsai óvodában

A héten nemcsak az iskolák, hanem az óvodák is megnyitották kapuikat a gyermekek előtt, ebből az alkalomból a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónője, Veselinov Ibolya számolt be a község óvodáinak tanévkezdéséről és a nyári munkálataik eredményeiről.

– Idén a nyári szünidő alatt folytattuk a tavaly megkezdett felújításokat, melyeknek az volt a céljuk, hogy a község valamennyi óvodájában új mosdókat alakítsunk ki a gyermekek számára. A magyarkanizsai és a horgosi épületek után az idén a martonosi és a kispiaci óvodák mosdóhelyiségeit újítottuk fel.

Veselinov Ibolya hozzátette, hogy a munkálatok kivitelezéséhez a kerámiagyár ajándékozta a csempelapokat. További terveikről elárulta: a következő lépés a nyílászárók cseréje lesz majd, amennyiben sikeresen szerepelnek a japánok által kiírt pályázaton.

A mostani beruházás egyik főtámogatója a magyarkanizsai önkormányzat volt. Nyilas Mihály polgármester azt nyilatkozta, hogy kiemelt helyen szerepel az oktatási intézmények fejlesztése.

– Idén ősszel a község tanintézményeiben 3100 gyermek kezdte meg a tanévet, valamint 486 tanár és segítőszemélyzet munkálkodik azon, hogy megfelelő legyen az oktatás és a környezet. A község oktatási rendszerének hat intézmény: három általános iskola, a zeneiskola, az óvoda és a középiskola a része, működésüket – a bérezést leszámítva – a községi költségvetésből, évi 210 millió dinárból tartjuk fenn. Ezenfelül az idén további 20 millió dinárt költöttünk különböző felújítási munkálatokra ezekben az intézményekben, Magyarkanizsán és a településeken.