2024. április 20., szombat

Kisdiákok fogadása Temerinben

Összesen hatvanöt elsős kezdte meg a tudás elsajátítását

A Kókai Imre Általános Iskolában pénteken délután fogadták az elsősöket. A Petar Kočić iskolában az idén sem nyílt első osztály, a szülők közül senki sem íratta ebbe a tanintézménybe gyerekét, úgyhogy már csak a felsős tagozaton folyik magyar nyelvű oktatás, de azok a diákok is a Kókai-iskola épületébe járnak.

Összesen 65 elsős ülhet hétfőn az iskolapadba és kezdte meg tanulmányait. Sajnos Temerinben is fogynak a magyar diákok, a tavalyihoz képest nyolc nebulóval van kevesebb, és jó néhányan kiiratkoztak, mivel szüleik a jobb megélhetés reményében külföldre költöztek.
Az elsősök ünnepélyes fogadását az iskola tornatermében tartották, a szülőknek, a volt óvónőknek, a jövőbeli tanító néniknek, ft. Szungyi László plébánosnak, Urbán Izabellának, a községi tanács oktatási tárcavezetőjének és dr. Ózer Ágnesnek, a Magyar Nemzeti Tanács képviselőjének jelenlétében. Eljöttek a volt negyedikesek is, kis műsorral kedveskedtek az első osztályba indulóknak. Sziveri Béla, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Urbán Izabella átadta a tanítónőknek az önkormányzat ajándékcsomagjait.

Dr. Ózer Ágnes a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében megköszönte a szülőknek, hogy a gyerekeket magyar tannyelvű iskolába íratták, majd személyesen adta át a kisdiákoknak az MNT beiskolázási csomagját, amelyben taneszközök voltak mintegy 40 euró értékben. Ezt követően a tanítónők névsorolvasást tartottak, és bevezették kisdiákjaikat a tantermükbe, ott pedig kibontották az önkormányzat ajándékcsomagját és szétosztották a tartalmát.