2024. április 20., szombat

A tanulás mellett dönteni

Több, mint száz elsőse van a Majsai úti Általános Iskolának

Száztizenkét elsős ült be tegnap a szabadkai Majsai úti Általános Iskola padjaiba, közülük 54-en a két magyar osztály valamelyikébe. Az ünnepi műsor kezdete előtt elsőként Tóth Szilvia igazgatónő köszöntötte az új kisdiákokat, majd Modest Dulić polgármester mondta el nekik, hogy tanuljanak, játsszanak, és tiszteljék a tanítóikat.

Etela Jerinkić, a város oktatási kérdésekkel megbízott tanácsosa örömét fejezte ki, hogy a tavalyi adatokhoz képest idén nőtt az elsősök száma Szabadkán, majdnem 100-zal, s elmondta, hogy mindenki kap a várostól egy képeskönyvet a biztonságos közlekedésről.
Siflis Zoltán az MNT beiskolázási csomagjait hozta el a magyar elsősöknek, eredményes iskolakezdést, örömet, türelmet kívánt, s arra hívta fel a figyelmet, hogy a diákok a tanulás mellett döntsenek.
Az iskola új tanulói a tanítónővel és szüleik kíséretében az ünnepi műsor után – amelyben verseket hallhattunk, táncokat láthattunk – az osztálytermekbe vonultak, hogy megismerkedjenek azzal a környezettel, ahol az elkövetkező éveik nagy részét töltik majd.

TANÉVKEZDÉS CSANTAVÉREN IS

A hosszú nyári szünidő után hétfőn megnyitotta kapuit a csantavéri  Hunyadi János Általános Iskola is, ahol több mint 700 gyerek kezdheti újult erővel a tanévet.
Az iskolahimnusz elhangzása után az ünnepélyes tanévnyitón Szedlár Erika, az iskola igazgatónője köszöntötte a diákokat, majd a tanulók egy kis csoportja ünnepi műsorral kedveskedett a közönségnek.
A megnyitón részt vett a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, dr. Korhecz Tamás is, aki hatalmas csomaggal lepte meg a kicsi elsősöket. A gyerekek nagyon megörültek a gyönyörű ajándéknak, amely akkora volt, hogy csak a hátukon tudták cipelni.