2024. április 25., csütörtök
NŐI LABDARÚGÁS

Kilencet lőtt a Spartacus

SZUPERLIGA

Szabadka: Spartacus–Požarevac 9:0 (3:0)

Városi stadion, 200 néző, vezette: Šargić (Valjevo). Góllövők: M. Nikolić a 10., Nahi a 21., a 34., Damjanović az 53., Srdić (öngól) az 59., Ilić a 74., Slović a 79., Marenić a 82. és Živković a 88. percben.

Spartacus: Gardijan, Ilić, T. Krstić (Radanović), Savanović, Slović, Nahi Estelle (Malešević), Meffemetou (Živković), N’Rehy (Marenić), M. Nikolić (N. Nikolić), Damjanović, Čubrilo.

Požarevac: Mijailović, Virijević, Mitrović, Srdić (Žikić), Đuričić, Cvijić, Starčević, Jevremović (Ilić), Đalović, Vuković, Cako.

A címvédő fölényes győzelmet aratott a szerény képességű vendégek fölött. Érdekes, hogy a hazaiak közül nyolc játékos is feliratkozott a góllövők listájára. Az első félidőt követően már háromgólos volt a hazai előny, s így a félidőben Boris Arsić, a Spartacus vezetőedzője egyszerre öt új játékost is a pályára küldött, akik tetszetős akciókat követően még hat gólt rámoltak be Mijailović kapujába. Mivel a Mašinac és a Napredak döntetlent játszottak egymással, a Spartacus három győzelemmel egyedül vezeti a mezőnyt. A következő fordulóban a Spartacus a niši Mašinac vendége lesz. A klubhoz kapcsolódó hír, hogy a Spartacus leigazolta az 1997-es születésű Vajda Orsolyát, a magyarkanizsai Metalmania játékosát, aki a szerbiai az U17-es és az U19-es válogatott listáján is szerepel.

VAJDASÁG KUPA – NEGYEDDÖNTŐ

Magyarkanizsa: Metalmania–Polet (Szivác) 1:0 (0:0)

Népkerti pálya, 100 néző, vezette: Paštar (Szabadka). Góllövő: Balázs a 71. percben.

Metalmania: Micsik, Jozić, Terényi, Gulyás, Hézső, Kovács H., Balázs, Sóti (Szögi), Kovács I., Kovács Z., Nagy.

Polet: Erdei, Banjeglav, Avramović, Purda (Marčetić), Jovanović, Radman, Zindović, Vuković (Sinđić), Kočić, Matković, Živanović (Šćepanović).

Szoros küzdelemben a csapatkapitány Balázs Bettina remek egyéni akciógóljával szerezték meg a kupasorozatban való továbbjutást jelentő győzelmet a hazaiak. Sportszerű mérkőzésen a játékvezető egy vendégjátékosnak mutatott fel sárga lapot szabálytalan szerelés miatt.