2024. április 25., csütörtök

Szlovén siker

Szlovén győzelemmel zárult a hétvégén megtartott nemzetközi kézilabdatorna. A tegnap esti döntőben a romániai Caras-Severin és a szlovén Gorenje Velenje csapatai mérkőztek meg egymással. A döntő meccs igen szorosan alakult, ám végül 29:25-re győzött a szlovén csapat. A pénteki és szombati csoportmérkőzések is bővelkedtek izgalomban, a mérkőzések néhány gól különbségű eredménnyel végződtek. A torna fő szervezője, Dukai Ferenc azt nyilatkozta, hogy nagyképűség nélkül állítja, a Balkán legerősebb tornája zajlott a hétvégén.

– Kemény és kiegyensúlyozott csapatok mérkőztek meg egymással. Magas színvonalú volt a verseny, a csapatok is elégedettek voltak. Ez a torna most újabb lendületet adott a szervezőknek, ezért jövőre úgy tervezzük, hogy bővítjük a versenyzők számát, és nyolc csapat vehet majd részt a tornán.

A kézilabdatornán hat ország (Románia, Szlovénia, Szerbia, Bahrein, Horvátország és Törökország) hat csapata mérkőzött meg egymással, olyan csapatok, amelyek a korábbi bajnokságokon igen jó eredményt értek el. A Partizan második helyen végzett a szerbiai bajnokságon, és a horvátok megfiatalodott csapata is bezsebelhetett egy második helyezést. Továbbá meglepően erősnek bizonyult a román és a szlovén csapat is, amelyek a döntőben mérhették össze erejüket. Az idei verseny sztárvendégei a bahreini kézilabdacsapat volt, akiket a Bahreini Kézilabda-szövetség küldöttsége is elkísért. A torna megnyitóján, melyet pénteken délután tartottak, a szövetség elnöke, Ali Isa is köszöntötte a résztvevőket, majd Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere mondott beszédet, aki elmondta, hogy a sport mellett ez a torna több szempontból is fontos a városnak. Továbbá a megnyitón jelen volt Alen Petković, a doboji kézilabdatorna fő szervezője, majd kezdetét vette a nyitómérkőzés, melyen a Partizan és Bahrein csapata mérték össze erejüket.

Eredmények, péntek: RK Partizan–Bahrein 25:28, RK Nexe–HT Nilüfer Belediyespor 30:27. Szombat: CS Caraș-Severin–Bahrein 32:27, RK Gorenje Velenje– HT Nilüfer Belediyespor 39:23, RK Partizan–CS Caraș-Severin 26:24, RK Nexe–RK Gorenje Velenje 28:32. Vasárnap: HT Nilüfer Belediyespor–Bahrein 24:26, RK Partizan–RK Nexe 27:25, RK Gorenje Velenje–CS Caraș-Severin 29:25.

A csapatok végső rangsora: 1. RK Gorenje Velenje, 2. CS Caraș-Severin, 3. RK Partizan, 4. RK Nexe, 5. Bahrein, 6. HT Nilüfer Belediyespor.