2024. április 20., szombat

Nagy Némedi és Gyurcsik is ezüstérmes

Tizenegy dobogós helyet szereztek a szerbiai asztaliteniszezők Szarajevóban a 21 éven aluliaknak megrendezett Balkán-bajnokságon. A lányegyüttes (Gyurcsik Aliz, Anelia Lupulescu, Makszuti Anetta, Aleksandra Radonjić, Truzsinszki Viktória) megnyerte a csapatversenyt, miután a döntőben 3:0-ra nyert Bulgária ellen (Radonjić–Remzi 3:1, Makszuti–Angelova 3:0, Lupulescu–Zamfirova 3:2), visszavágva a bolgároknak a csoportban elszenvedett 3:1-es vereségért. Szerbia az elődöntőben Romániát győzte le 3:0-ra. A fiúk (Ilija Majstorović, Boris Mihailović, Nagy Némedi Valentin, Vladimir Radonjić) a második helyen végeztek, miután a döntőben Bulgáriától kaptak ki 3:0-ra (Krasztev–Radonjić 3:1, Alexandrov–Nagy Némedi 3:1, Kodjabasev–Majstorović 3:1).

Egyéniben a fiúknál Nagy Némedi Valentin, a lányoknál pedig Gyurcsik Aliz jutott a legtovább: mindketten a döntőben szenvedtek vereséget. Nagy Némedi a montenegrói Čekićtől, kapott ki, míg Gyurcsikot a bolgár Remzi győzte le. Gyurcsik a negyeddöntőben Radonjićot győzte le, az elődöntőben pedig a romániai Bálintot. A negyeddöntőben Truzsinszki a román Iamandi, Makszuti pedig Remzi ellen szenvedett vereséget.

Lány párosban szerbiai házidöntőt rendeztek, melyben a Gyurcsik/Radonjić 3:1-re nyert a Truzsinszki/Makszuti kettős ellen. A fiú párosok versenyét a Mihailović/Radonjić duó nyerte meg, a Nagy Némedi/Majstorović kettős pedig harmadik lett.

Vegyes párosban a Radonjić testvérek, Aleksandra és Vladimir ezüstérmesek lettek, a Majstorović/Truzsinszki és a Nagy Némedi/Makszuti páros pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Eszéki sikerek

Szombaton Zentán a városnapi rendezvények és az IPA-pályázat Interpingpong II. nevet viselő projektuma részeként rendezték meg azt a nemzetközi tornát, melyen a vendéglátó együttes, a Zenta Asztaliteniszklub két csapatán kívül Horvátországból, Romániából és Magyarországról érkeztek együttesek. A tornát Kosiczky András, Zenta város sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tanácsosa nyitotta meg, aki szerb, magyar és angol nyelven köszöntette a résztvevőket. A férfiaknál és a nőknél is az eszékiek szerezték meg az első helyet, megelőzve a Zentát.

A csapatok felállításai, férfiak: Zenta (Milutin Glavaški, Sordje Roland, Tóth Péter), Arad (Dodean Christian, Muntean Raon, Meszar Razvan, Mellik Viktor), Eszék (Vjekoslav Zovko, Fran Mihaljević, Tomislav Vilagoš), Szeged (Lele Viktor, Csetle Zoltán, Márki Róbert, Ferencz Viktor).

Eredmények: Eszék–Arad 3:0, Zenta–Szeged 3:0, Eszék–Zenta 3:0, Szeged–Eszék 0:3, Arad–Zenta 2:3, Arad–Szeged 1:3. A végeredmény: 1. Eszék, 2. Zenta, 3. Szeged, 4. Arad.

Nők: Zenta (Ágoston Tamara, Ivana Vejnović, Mirković Brigitta), Arad (Crisan Bianca, Fistyulof Andrea, Dodean Andrea), Eszék (Recskó Emma, Sonja Bertović, Slađana Dragoljević), Újszentes (Balog Andrea, Karla Manea, Mădălina Pauliuc).

Eredmények: Eszék–Zenta 3:0, Arad–Újszetes 3:0, Zenta–Arad 3:2, Eszék–Arad 3:0, Eszék–Újszentes 3:0, Zenta–Újszentes 3:0. A végeredmény: 1. Eszék, 2. Zenta, 3. Arad, 4. Újszentes.