2024. április 24., szerda
US OPEN

Amerikai tehetségek következnek

Tipsarević Jack Sockkal, Ivanović Christina McHale-lel játszik a harmadik körben – Kiesett Errani, Barthel, Querrey és Tomić

Ha Novak Đokovićot az éjjel nem érte nagyon kellemetlen meglepetés a német Benjamin Beckerrel szemben, Szerbiának az US Open 3. fordulójában négy képviselője lesz. Marad két-két férfi és nő, az utóbbiak ugyanis egyenként megfogyatkoztak, s Aleksandra Krunić és Vesna Dolonc után Bojana Jovanovski is kiesett.

Janković után Ana Ivanovićlépett tovább, miután egészen könnyen, mindössze három játékot leadva, nyert a román Alexandra Dulgheru ellen. Amikor a meccs során mégis gondban volt, Anát az adogatása mentette. Ivanović következő ellenfele az amerikai tehetség Christina McHale, aki jelenleg alacsonyan rangsorolt. Volt már lényegesen jobb is, viszont most csak 114. Kétszer már játszottak, s Ana tavaly az olimpián, majd Pekingben is győzni tudott.

Nadal félelmetes formában játszik (Fotó:  Beta/AP)

Nadal félelmetes formában játszik (Fotó: Beta/AP)

Amerikai tehetség lesz Janko Tipsarević következő riválisa is. Janko az első két játszmában bajlódott az izraeli Dudi Selával, aki a break-hátrányt mindkétszer 4:4-re mentette, a játszmák hajrájában azonban a szerb ügyesebb volt, a harmadik játékrészt pedig könnyen hozta. Ma a 21 éves Jack Sockkal, a ranglista 86. helyezettjével mérkőzik, akit a szakértők leendő top 10 teniszezőnek tartanak.

Jovanovski erejéből nem tellett sokra a cseh Petra Kvitova ellen, az egyetlen fénypont a második játszmában említhető, amikor 1:5-ről feljött 4:5-re.

Az olasz Sara Errani lett a torna eddig legmagasabban rangsorolt kiesője. A világ hatos számú teniszezőnőjét veterán honfitársa, Flavia Pennetta buktatta el. Kiesett még a német Mona Barthel, az amerikai Sam Querrey és az ausztrál Bernard Tomić. Utóbbi legyőzője az a brit Daniel Evans, aki a rajton a japán Nisikorit búcsúztatta. A magasan rangsoroltak közül Nadal, Federer, Isner, Raonić és Gasquet, illetve S. Williams, Azarenka, Woznaicki, Kirilenko és Kerber is folytathatja, míg az 1. forduló szenzációját, az amerikai Victoria Duvalt a tapasztalt szlovák Daniela Hantuchova győzte le.

Az olaszországi Comoban folyó challengeren Ilija Bozoljac a negyeddöntőben állt le, hisz három játszmában veszített az osztrák Dominic Thiemtől, viszont a zlatibori ITF-tornán Györe László megszerezte harmadik győzelmét is, így ma az elődöntőben is pályára léphet. Györe legyőzte az 1. kiemelt, és a ranglistán 366. Miljan Zekićet, amivel már szavatolt neki a pályafutása legjobbja, a ranglista 620. helye. A zentai a döntőért ma a horvát Duje Kekez és a szerbiai Denis Bejtulahi meccsének továbbjutójával találkozik. Hasonló képességű vetélytársakról van szó, hisz Kekez 591., Bejtulahi pedig 614. a rangsorban.

Kit érdekel a sorsolás?

Novak Đoković: Ha hiszik, ha nem, a sorsolás egyáltalán nem érdekel. Fogalmam sincs, hogy kivel kerülhetek össze, csak a következő vetélytárs érdekel.

Jelena Janković: New Yorkra világoskék öltözéket választottam, pontosan olyan színűt, amilyen a pálya is. Kamuflázsnak is jó, hisz az ellenfelek észre sem veszik, ha ott bukkanok fel, ahol nem várnak.

Roger Federer: Nem érdekel, hogyan játszom, amíg csak nyerek. Az sem érdekel, hogy mi lesz a Nadal elleni meccsen. Egy győzelem nem mentheti az idényt, egy vereség pedig nem szegheti a kedvem.