2024. április 24., szerda

Sylvester Stallonénak Szentpéterváron nyílik kiállítása

Kiállítás nyílik Syvester Stallone festményeiből Szentpéterváron októberben.

A cárváros Orosz Múzeumába szervezett tárlat október 27-én nyitja meg kapuit egy olyan sorozat részeként, amelyben az intézmény híres emberek képzőművészeti alkotásait vonultatja fel. Stallone személyesen nyitja meg a kiállítást.
Az amerikai filmcsillag diákkorában kezdett festeni, munkái az impresszionizmus és az expresszionizmus szellemiségét idézik, és a művész egyáltalán nem nevezhető amatőrnek kritikusok szerint.

Avatatlanabb szemek könnyen összetéveszthetik Sylvester Stallone festményeit Jean-Michel Basquiat műveivel - vélekedett Joszif Kiblickij, a múzeum műkritikusa, hozzátéve, hogy utóbbi művész festette a manapság számon tartott néhány legdrágább absztrakt képet, művei több millió dollárért cserélnek gazdát.

A szakember kiemelte, az akciósztár alkotásai művészi értéket képviselnek. Emlékeztetett arra, hogy a színész nem értékesíti képeit, kizárólag elajándékozza őket.
Sylvester Stallone 30 festményt felsorakoztató kiállítása november 27-ig lesz megtekinthető. A múzeum katalógust is kiad, ebben a híresség további képei is szerepelnek.