2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A Milan is a csoportkörben

Habár a BL-rájátszás szerdai játéknapja előtt három párharcban is érett a meglepetés, végül csak az egyik vált valóra. A PSV ugyan az első mérkőzésen döntetlent játszott a Milannal, és egy idegenbeli 0:0-val akár ki is ejthette volna az olasz együttest, de Milánóban nem volt egyenrangú ellenfél, a hazai csapat Kevin Prince Boateng duplájával és Mario Balotelli góljával nyert, és megváltotta jegyét a csoportkörre.

Még nagyobb meglepetésre volt kilátás a Celtic és a kazah Sahtar Karagandi párharcában, elvégre utóbbi csapat hazai pályán 2:0-ra legyőzte sokkal ismertebb ellenfelét, ám Glasgow-ban végül térdre kényszerült, a Celtic 3:0-ra nyert, így továbbra várni kell az első kazah részvételre a csoportkör küzdelmeiben.

Egy hete az volt a meglepetés, hogy a Real Sociedad nyerni tudott Lyonban, az már ezek után nem annyira, hogy a baszk együttes saját közönsége előtt is győzelmet aratott. Az biztos a játékuk alapján, hogy a csoportkör színfoltja lesz a gárda.

A csoportkört szerdán még bebiztosította a Zenit egy hazai 4:2-vel – a portugál válogatott Danny duplájával kezdődött a gólzápor –, illetve a cseh Viktoria Plzeň is a Maribor elleni kettős sikerrel.

@k = Spanyol-olasz csemegék

Monacóban, a monte-carlói Grimaldi Forumban kisorsolták a 2013–2014-es BL csoportköreit. A legnagyobb rangadók a B és a H csoportban lesznek, ahol a Real Madrid a Juventusszal, a Barcelona pedig a Milannal csap össze. A sorsolás után a Bayern francia légiósát, Franck Ribéryt választották meg az év legjobb európai labdarúgójának.

A csoport: Manchester United, Sahtar (D), Bayer (L), Real Sociedad. B csoport: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Koppenhága. C csoport: Benfica, PSG, Olympiakosz, Anderlecht. D csoport: Bayern, CSZKA (M), Manchester City, Victoria. E csoport: Chelsea, Schalke, Basel, Steaua. F csoport: Arsenal, Marseille, Borussia (D), Napoli. G csoport: Porto, Atlético Madrid, Zenit, Austria. H csoport: Barcelona, Milan, Ajax, Celtic. Az 1. forduló szeptember 17-18-án van műsoron.