2024. március 28., csütörtök

Negyedmillió szociális célokra

Új autót kapott a Gerontoszolgálat – Negovan Stanković munkaügyi és szociálpolitikai államtitkár látogatása Kishegyesen

Hivatalosan is átadta a minisztérium által adományozott autónak a kulcsait a kishegyesi községi gerontoszolgálat képviselőinek Negovan Stanković szociálpolitikai államtitkár, aki tegnap a kishegyesi községbe látogatva megtekintette a Szikics központjában levő emlékmű restaurálási munkálatait.

A vendégeket Marko Rovčanin, polgármester, Hallgató Imre, a képviselő testület elnöke, Mohácsi Zoltán alpolgármester, valamint Zsidai Erzsébet, a gerontoszolgálat koordinátora fogadták. A polgármester kiemelte, hogy a község és a minisztérium között jó az együttműködés, s a közeljövőben az egyik közös gond a kishegyesi önálló szociális központ megalakítása lesz.
Zsidai Erzsébet a szolgálat történetét vázolva szintén kiemelte a jó együttműködést a minisztériummal. Az államtitkár elmondta, hogy a minisztériumban igen kedvező a község megítélése, hogy egy kezdeményező, fiatal vezetés minden lehetőséget megragad, hogy hasznára legyen a községnek. Mint mondta, a községnek eddig különböző szociális juttatások címén a minisztérium 224,5 millió dinárt ítélt oda, és ebből 121 milliót ki is fizetett. Mint hangsúlyozta, a költségvetés átütemezésekor a minisztérium eszközeit nem csökkentették jelentősebben, hisz tudvalevő, hogy a szociális békéről kell gondoskodnia.
Az államtitkár a beszélgetést követően átadta az autó kulcsait a gerontoszolgálat képviselőjének, majd a községi vezetők kíséretében megtekintette a szikicsi építkezést.