2024. március 29., péntek

Nemzetközi kézilabdatorna Magyarkanizsán

Augusztus utolsó hétvégéjén ismét a kézilabdáé lesz a főszerep Magyarkanizsán. Harmadik alkalommal rendezik meg a Kanizsa-kupa nemzetközi férfi-kézilabdatornát, ahol hat csapat mérkőzik meg egymással. Az idei torna egyik különlegessége, hogy a bahreini kézilabda-válogatott is részt vesz a versenyen.
– Ez a kapcsolat nemcsak a sport, hanem a város, a gazdaság és a turizmus szempontjából is fontos együttműködés – nyilatkozta Nyilas Mihály polgármester azon a megbeszélésen, amelyet szerdán délelőtt tartottak a városházán a közelgő rendezvény kapcsán. A konferencián a Bahreini Kézilabda-szövetség, a bahreini nemzeti válogatott elöljárói, valamint a Szerbiai Kézilabda-szövetség képviselői is részt vettek.
Ali Isa, a Bahreini Kézilabda-szövetség elnöke elmondta, öröm számukra, hogy olyan helyen készülhetnek fel, ahol nagy hagyománya van ennek a sportágnak, s az itt-tartózkodásuk egyben felkészülést jelent a világbajnokságra, amelyet hazájukban rendeznek majd meg. Risto Buha technikai menedzser arról beszélt, milyen nehéz helyzetben van a sport az országunkban, de jó olyanokkal együttműködni, akik hasonlóan nagyra tartják a kézilabdát.
Dr. Slobodanka Drndarski, a Magyarkanizsai Gyógyfürdő igazgatója köszönetét fejezte ki a szövetségeknek, hogy bizalommal vannak intézményük iránt, s őket választották mind a felkészüléshez, mind a torna lebonyolításához. A gyógyfürdő elsősorban egészségügyi intézmény, de szeretnék a tevékenységünket kiszélesíteni a sport és a rekreáció irányába. Az igazgatónő úgy gondolja, ebből a szempontból ez most egy újabb nagy lépést jelent.

Csoportbeosztás és menetrend

A csoport: Partizan (Szerbia), Caraș-Severin (Románia), Bahrein válogatottja

B csoport: Nexe (Horvátország), Gorenje Velenje (Szlovénia), Nilüfer Belediyespor (Törökország)

A csoportküzdelmek végén vasárnap a csoportelsők az első, a csoportmásodikok a harmadik, a csoportharmadikok pedig az ötödik helyért játszanak.

Péntek

17 óra: ünnepélyes megnyitó

18 óra: Partizan–Bahrein (A csoport)

20.15: Nilüfer Belediyespor–Nexe (B csoport)

Szombat

10 óra: Caraș-Severin–Bahrein (A csoport)

12.15: Gorenje Velenje–Nilüfer Belediyespor (B csoport)

18 óra: Partizan–Caraș-Severin (A csoport)

20.15: Nexe–Gorenje Velenje (B csoport)

Vasárnap

14 óra: az ötödik helyért

16 óra: a harmadik helyért

18 óra: döntő