2024. április 24., szerda

Parlagfű-őrjárat

A képen látható óriási terület Királyhalom főutcája mellett terül el. Néhány éve parlagon van a földterület, amit az utóbbi években teljesen ellepett a gaz és a kiirthatatlan parlagfű.

Olvasónk tavaly megelégelte a dolgot, és bejelentette a Kommunális Rendőrségnek több alkalommal is, de mint írja: „Nem tudom, hogy ezt a szervezetet miért hozták létre, mert az ügyben nem történt semmi változás.”
A terület a falu főutcája mentén van (Belgrádi utca) a Római Katolikus Templomtól néhány lépésre, ahol naponta több száz ember elhalad, az iskolakezdést követően pedig a gyerekek is ezen az útszakaszon járnak az iskolába. Mindenhol azt hallani és olvasni, hogy milyen sok allergiás beteg ember van. Lenne mit tenni ellene, de egyszerűen nem lehet segítőkész emberekre találni.

A fotót Bosnyák Anasztáziától kaptuk. Számoljuk fel együtt a parlagfűvel borított területeket, ezzel is segítve az illetékes felügyelőség munkáját! Kérjük, ha ilyen területet lát, fotózza le, és küldje el nekünk a fényképet a maszo@magyarszo.com e-mail címre. A fotó mellé írja oda a pontos címet, hogy hol található a kérdéses parlagfű-mező.