2024. április 20., szombat
SZABADKAI SPORTHÍREK

Két érem a kerékpározóknak

A Spartacus Kerékpárklub tagjai két rangos versenyen, a Čačakon megtartott ligafutamon és a valjevói országos bajnokságon vettek részt. A ligaversenyen Dario Nimčević érte el a legjobb helyezést, aki a serdülők 64 km-es versenyében a 2. helyen ért célba. Ugyanebben a kategóriában Dimitrije Đolai Žarković a 7. lett, Kulcsár Dávid a fiatalabb serdülők (32 km) mezőnyében az 5. helyen ért célba, míg Milan Dragojevićnek a juniorok 80 km-es versenyét a kerékpár meghibásodása miatt fel kellett adnia.

A valjevói országos hegyi és kritériumbajnokságon egy 1. és egy 3. hely a Spartacus mérlege. A kritériumbajnokság elit mezőnyében Kasza Gábor diadalmaskodott, a juniorok között pedig Dragojević 3. lett. A fiatalabb serdülőknél Kulcsár 5., a serdülőknél Nimčević 4., Žarković 5. lett. A hegyi országos bajnokságon a szabadkaiak közül a serdülő Žarković érte el a legjobb eredményt az 5. helyével, Nimčević a 6., Dragojević (junior) a 7., Kasza (elit) a 8., Kulcsár pedig (fiatalabb serdülők) a 10. helyen ért célba. A kritériumversenyt nagyon rossz időjárási körülmények között tartották, és rengeteg esés történt. A Spartacus tagjai közül Kulcsár, Žarković és Nimčević is bukott, utóbbinak az esés az első helyébe került.

A Spartacus Kerékpárklub a Magyarország–Szerbia határon átívelő (IPA) projektum keretében Cities4Cycling néven nyert egy pályázaton, mely magyar–szerb szórakoztató kerékpáros show-t irányoz elő a határok nélküli utakon. A projektum 2013 áprilisától 2013 szeptemberéig tart. A projektum értéke 70 000 euró, ebből a Spartacus Kerékpárklub 33 000 eurót fizet (az Európai Unió ennek 85 százalékát finanszírozza), valamint Szabadka városa is támogatja a projektumot. A programokat szeptember 14-én Kecskeméten, 15-én Szegeden, 28-án Szabadkán, 29-én pedig Horgoson tartják. A szervezésben a Spartacus partnere a Szegedi Kerékpáros Sportklub.

A vajdasági ifjúsági labdarúgóliga 1. fordulójában a Spartacus csapata 1:0-s győzelmet aratott Újvidéken, az Index otthonában. A szerbiai serdülőliga első körében a Spartacus 5:2-es vereséget szenvedett a C. zvezda otthonában, míg a Vajdasági Ligában a Spartacus és a pancsovai Željezničar meccse elmaradt, a Bácska 1901 pedig 3:0 arányban kikapott Inđiján. A vajdasági pionírligában szintén elmaradt a Spartacus és a pancsovai csapat közötti mérkőzés, a Bácska 1901 pionírjai pedig bravúros, 3:1-es győzelmet arattak Inđiján.

A Spartacus női labdarúgói az 1. forduló elhalasztott mérkőzésén ma 17 órától a LASK Crvena zvezda csapatát fogadják a városi stadionban.