2024. április 25., csütörtök

Nyílt napot tartottak a Fishmánia halastónál

Középkori harcbemutatót, íjász- és egyéni úszós horgászversenyt kísérhettek végig mindazok, akik szombaton ellátogattak a Martonos melletti Fishmánia halastóhoz, ahol összesen 23-an próbáltak szerencsét, hogy horgásztudásukkal minél több halat fogjanak ki Tandari család birtokában lévő halastavakból.

A legeredményesebb horgászok a magyarkanizsai Együtt Veled – Értük Egyesület fogyatékkal élő védencei által készített emléktárgyakat kapták jutalmul. A versenyen részt vevő horgászok nagyon megörültek a fogyatékkal élő magyarkanizsai gyermekek készítette dísztárgyaknak, ugyanis többen is kijelentették, hogy végre-valahára nem egy szokványos serleggel mehetnek haza, hanem olyan ajándékot kaptak, ami ér is valamit, s amit kiállíthatnak odahaza. Természetesen azok sem maradtak hoppon, akik pecabot nélkül érkeztek a Tandari-szállásra. Ők egyrészt nagyot sétálhattak a tényleg meseszép környezetben, a zentai Arcus Íjászklub tagjainak köszönhetően pedig megismerkedhettek az ősi fegyver használatával, és természetesen célba is lőhettek. A rendezvényen bemutatkoztak az úgyszintén zentai Szt. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület vitézei és udvarhölgyei is, szereplésük ezúttal is lenyűgözte a közönséget.

A Fishmánia halastavon minden hónapban 2-3 rendezvényt szerveznek, ezzel is népszerűsítve a szállás által nyújtott kikapcsolódási lehetőségeket. Így szeptember folyamán többek között az újságírók számára is lesz egy horgászverseny – mesélte munkatársunknak Pálinkás József, a szombati rendezvény egyik szervezője.