2024. április 25., csütörtök

Új beruházások és munkahelyek a magyarkanizsai csempegyárban

A közelmúltban a magyarkanizsai Keramika jelentős beruházásra tett szert, melynek értéke kétmillió euróra tehető. A vállalat igazgatója, Đorđe Širadović elmondta, hogy új, korszerű berendezéseket vásároltak, amelyek modernizálják a csempegyártást. A beruházás nagyobb tételei között van egy új kályha és egy digitális nyomtató is, mely 250 ezer euróba került, és a legújabb technológiának számít nemcsak hazánkban, hanem másutt is. A beruházás nemcsak a cég versenyképessége miatt fontos, hanem a község szempontjából is, hisz ezáltal új munkahelyek létesültek, mivel a gyár továbbra is teljes kapacitással üzemel. Korábban már közlemény formájában szerepelt a hír, hogy a magyarkanizsai községben 8 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma, ehhez az eredményhez pedig jobbára a helyi cégek sikeres működése járult hozzá. A beruházásoknak köszönhetően mintegy 20 új munkahely nyílt a Keramikában, ezzel együtt a cég dolgozóinak száma 250-re tehető. A gyárlátogatáson ott volt Nyilas Mihály polgármester is, aki elmondta, hogy az önkormányzat számára szintén fontos a munkahelyteremtés, hisz ez most a legfőbb célja a városvezetésnek.

– Íme egy jó példa a munkahelyteremtésre. A Kerámia csempegyárunk az utóbbi 5-6 évben, úgy hiszem, jó úton jár, mert rossz híreket nem, csak jókat hallunk a cégről. Ez a legutóbbi jó hír pedig, hogy jelentős beruházások történtek, és ennek köszönhetően új munkahelyek létesültek. Ez is bizonyítja, hogy a válság nem lehet kifogás, hanem lehetőségként kell rá tekinteniük a gazdasági szereplőknek, hiszen a versenyben, amelyre most már a nyugat-európai piac kihívásai is hatnak, csakis új fejlesztésekkel lehet helytállni – mondta Nyilas Mihály polgármester.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a többi helyi vállalat követi a Keramika példáját, annál is inkább, mert más vállalatok szintén jeleztek már hasonló beruházásokat, és sikerül a munkanélküliek számát jelentősen redukálni.