2024. április 25., csütörtök

Weöres költészete a középpontban

Félszáz gyerek és fiatal a Vajdasági Magyar Versmondó Egyesület XXV. Szép szó táborában

Egy híján ötven gyerek és fiatal jött el a VMVE idei jubileuminak is mondható, sorrendben 25. Szép szó táborába a kishegyesi Kátai-tanyára, de ahogy Hajvert Ákos, az egyesület elnöke és a tábor vezetője mondja, talán sokkal fontosabb, hogy közülük 31-en már voltak a táborban, vagyis sok közöttük a visszajáró.

– Felnőtt egy új versmondó nemzedék, mert azt is tudni kell, hogy a táborozók fele felsős, középiskolás vagy egyetemi hallgató. Ezért két úgynevezett nagycsoportot alakítottunk ki és kettőt az alsós korosztályból. A fiatalokkal Kovács Frigyes, Raffai Ágnes, Bagaméri Orsolya, Hajvert Lódi Andrea, Vicsek Annamária, Vukosavljev Iván és jómagam foglalkozunk. Mivel Weöres-év van, két csoport is Weöres verseket dolgoz fel – hallottuk a táborvezetőtől.
Mint minden évben, a tábor zárónapján ismét lesz gálaműsor, a táborban készített összeállításokból adnak elő egy-egy csokorra valót.

– A gálaműsor szombaton 14 órakor kezdődik, de az este folyamán még lesznek más rendezvények is, mivel jubileumi táborról van szó. 17 órakor színházi előadást láthatnak az érdeklődők, 19 órai kezdettel pedig megtekinthetik azt a gálaműsort, amelyet az egykori táborok résztvevői, vagy szervezői, ma tanárok, színészek vagy újságírók készítettek – mondta Hajvert Ákos.