2023. február 2., csütörtök

Mezőgazdasági vásár és Hooligans a Nagyboldogasszony Napokon

A Nagyboldogasszony Napok keretében a törökbecsei önkormányzat az idén először szervez mezőgazdasági vásárt is. A rendezvény háromnapos lesz, augusztus 23-tól 25-éig tart majd 10 és 20 óra között a Tisza-parton, a teniszpályáktól jobbra levő kiserdő mellett.

Matija Kovač alpolgármester szerint évek óta sok mezőgazdasági településről érkeznek látogatók a Nagyboldogasszony Napokra, ezért szeretnék a rendezvényt is fejleszteni ebbe az irányba. A vásáron olyan cégek mutatkoznak majd be, amelyek mezőgazdasági gépeket, vetőmagokat, növényvédő szereket kínálnak a látogatóknak, az önkormányzat pedig a mezőgazdasági és egyéb beruházási lehetőségeket, az ipari övezeteket mutatja be az érdeklődőknek.

Nemanja Vasković, a törökbecsei idegenforgalmi iroda igazgatója szerint a mezőgazdasági vásáron kedvező áron lehet kiállítóhelyet bérelni, és a kiállítók nagy érdeklődésre számíthatnak. Akit érdekel ez a lehetőség, az idegenforgalmi iroda 023/773-219-es számán jelezheti részvételi szándékát.

Tavaly ezen az ünnepségen négy nap alatt mintegy 200 ezer vendég fordult meg. Valószínűleg az idén is sokan lesznek kíváncsiak a programokra: a hagyományos halászléfőző és tamburazenekar-versenyt augusztus 22-én (csütörtökön) tartják, majd 23 órától az Ođila együttes koncertezik. Pénteken este fél kilenctől a The Frajle, fél 11-től a Parni Valjak lép fel. Szombaton este fél kilenckor lép színpadra a magyarországi Hoolingans, tíztől a Galija, tizenegytől a horvátországi Hladno pivo szórakoztatja a közönséget. Vasárnap 21 órai kezdettel Lepa Brena ad ingyenes koncertet.