2024. április 25., csütörtök

Falunap és szántóverseny Gunarason

A gunarasiak augusztus 10-én és 11-én tizenharmadik alkalommal tartanak falunapi ünnepséget. Szombaton sportnap lesz, a pacséri FK Bácska csapatát látja vendégül a hazai csapat, az FK Olimpia, akiknek hosszú idő után sikerült feljebb lépnie a topolyai ligából a szabadkai ligába. Lesz még sakkverseny, agyaggalamblövő verseny és különféle programok gyermekeknek is.

Vasárnap egész nap kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekek részére, légvárral és trambulinnal is várják őket. Az elmaradhatatlan főzőversenyt is megrendezik. A falu vendégeit egy csólyospálosi zenekar fogja szórakoztatni. A falunap idei sztárvendégei Csepregi Éva és Végvári Ádám, az ő koncertjük után a falunapi műsor hagyományosan tűzijátékkal fog zárulni.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a rendezvénysorozat keretén belül szervezik meg az immár második gunarasi szántóversenyt. Az esemény augusztus 10-én, szombaton 10 órakor kezdődik a Mackó-soron. A versenyzők két, három, illetve négyvasú eke kategóriákban indulnak, a barázdák kinézetét pedig háromtagú zsűri fogja osztályozni, az események egészen 18 óráig fognak tartani, többek között lesz munkagép-bemutató, mezőgazdasági termékek kiállítása és a szántóverseny izgalmai mellett ingyenes ebéd is várja a vendégeket.