2024. április 25., csütörtök

Intenzív parlagfűirtás kezdődött

A telektulajdonosok és telekbérlők, illetve -használók kötelesek telkükön irtani a parlagfüvet, a közterületeken észlelt allergén gyomról pedig a Komunalac Közvállalat munkatársait kell értesíteni – jelent meg tegnap Óbecse hivatalos honlapján.

Fejes Zoltán, a Komunalac munkavezetője érdeklődésünkre elmondta: a cég munkatársai lakossági hívásra 24 órán belül megjelennek a helyszínen, lekaszálják és elszállítják a parlagfüvet. Ahol nem tudnak kaszálni, ott vegyi gyomirtással védekeznek a parlagfű terjedése ellen. Az első kaszálásra még július ötödikén került sor, és összesen 30 hektár területen végzik ezt a munkát. Fejes elmondása szerint 2007 óta végeznek rendszeres parlagfűirtást, de a rendszeres munkának és a lakossággal kialakított jó együttműködésnek köszönhetően a városban az idén először észlelhető a gyomnövény visszaszorulása.

A Komunalacban Fејеs Zоltán a 064/89-31-711-es és Subаkоv Јаsnа a 064/89-31-733-as telefonszámon várja a lakossági bejelentéseket. A parlagfűirtás szeptember végéig tart.