2024. április 18., csütörtök
SÖRNAPOK NAGYBECSKEREKEN

Változatos program – kevés pénzből

Augusztus 28-ától szeptember elsejéig tartják az idei, sorrendben 28. nagybecskereki Sörnapokat. A szervezők, Nagybecskerek Város és a Turisztikai Központ közvállalat célja, hogy minél jobb minőségű, mindenki igényének megfelelő programot készítsenek – minél kevesebb pénzből. Elsősorban az elárusítóhelyek bérbeadásából származó összegre, valamint a rendezvény támogatóinak adományaira számítanak.

Az elárusítóhelyek legnagyobb részét már bérbe adták a két megtartott árverésen. Az ötnapos rendezvény látogatói mintegy harminc sörgyár terméke közül válogathatnak majd, számos közismert énekes és együttes fellépését és még több kísérőrendezvényt (nemzetközi folklórfesztivál, kézműves-kiállítás, vállalkozói kiállítás, gyermekprogram) láthatnak. A szervezők célja, hogy mindenki a saját zenei ízlése szerint válogathasson a kínálatból. Természetesen az idén sem marad el a rendezvény egyik védjegye: a sörivó és a söröskorsó-tartó verseny.

Tavaly többször is szóba került a sörgyártás újraindításának a lehetősége Nagybecskereken. Az első Sörnapokat ugyanis a helybeli sörgyár alapításának 240. évfordulója alkalmából szervezték meg, 2006 óta viszont nincs sörgyártás a Béga menti városban. Ennek a lehetőségnek a latolgatásánál azonban az illetékesek nem jutottak messzebbre.

A Sörnapok egyik kísérőrendezvénye az Inocoop 2013 innovációs, kooperációs és vállalkozói kiállítás lesz, amelyet augusztus 29-e és szeptember elseje között tartanak a Medison sportcsarnokban. A sorrendben XIV. rendezvény szervezője ezúttal is a Nagybecskereki Körzeti Gazdasági Kamara és a nagybecskereki Vállalkozók Egyesülete. Miroslav Đurić, a szervezőbizottság elnöke tegnap közölte, hogy a rendezvénynek az idén is nemzetközi jellege lesz, a volt Jugoszlávia utódállamaiból és más környező országokból is érkeznek majd kiállítók. Idén is telt házra számítanak, az ötven standon mintegy kétszáz kiállítót várnak. Az idei rendezvénynek eladási jellege lesz, és külön hangsúlyt kap az állattenyésztés és a húsipar.