2024. március 29., péntek

Tompán veszített a Tisza

Tompa: Tompa SE–Tisza (Adorján) 2:0 (2:0)

Tompa-pálya, 50 néző, vezette: Župan (Bajmok). Góllövők: Tešić a 6. és Galambos a 12. percben.

Tompa SE: Miković, Kárász, Raičević, Mezedi, Kovács, Szabadi, Suknović, Nikutić, Galambos, Tešić és Óvári. Játszottak még: Momčilović, Godár, Demir, Plavšić, László és Đorđević.

Tisza: Bošnjak, Maslovara, Živković, Mandić, Klečar, Nagy Z., Tandari, Žarković, Kopunović, Trešnjić, Velez. Játszottak még: Búza, Karácsonyi, Dukić, Csernák és Knežević.

A múlt hétvégén a Vajdasági Liga rajtjára készülő adorjáni Tisza csapata felkészülési mérkőzésén a magyarországi Tompán a megyei I.-ben szereplő Tompa SE csapatával mérkőzött meg. Ez volt a Tisza-partiak második nemzetközi mérkőzése a klub 61 éves történetében és a harmadik felkészülési mérkőzése az új idényre. Az adorjániak a nyári szünetben több poszton is változtattak bajnokcsapatukon, a játékosok még nincsenek összeszokva, és ez nagyon meglátszik a csapat teljesítményén. A Tisza játéka egyelőre szervezetlennek tűnik, ezért a bajnokság kezdetéig még bőven van javítanivaló. A magyarországi csapat, amely jórészt tapasztalt szabadkai és Szabadka környéki játékosokból tevődik össze, jóval felkészültebb együttes benyomását keltette. A Tisza-parti gárda nagyon megilletődően lépett pályára, amit a hazai játékosok ügyesen kihasználtak, és már az első negyedórában kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban a trópusi hőség ellenére nagyon jó iramú mérkőzést láttak a nézők, mindkét csapat játékosai próbálkoztak a góllövéssel, de a védelmek jól végezték feladatukat, így az eredmény már nem változott.

Bajsa: Bajsa–Polet (Szivác) 5:1 (3:0)

Bajsai pálya, 250 néző, vezette: Banjeglav (Topolya). Góllövők: Šušnjar a 20., Ćeran a 35., Nerac a 41., Omanović az 59., Nestorović a 66., illetve Svrkota a 77. percben.

Bajsa: Hajagos, Zsemberi, Tóth, Ćeran, Budai, Rekecki, Martin, Milutin, Nerac, Šušnjar, Drašković Játszottak még: Nestorović, Dragičević, Duljahi, Ocsenás, Poznanović, Omanović, Hajnal, Resanović.

Polet: Đurišić, Rakočević, Lončar, Gljutić, Dobrijević, Plavšić, Ilić, Vukelić, Svrkota, M. Komazec, Rančić. Játszottak még: Živković, Z. Komazec, Rakočević.

A bajsai csapat ezen a találkozón mindvégig nagyon jól játszott a vajdasági ligás Polet ellen, ami meg is hozta gyümölcsét, hiszen ötször voltak eredményesek, s csak egy gólt kaptak.

Serdülők: Bajsa–Polet 3:1

Adorján: Tisza B–Radnički (Tornyos) 2:2 (2:2)

Adorjáni pálya, 50 néző, vezette: Mišković J. (Adorján). Góllövők: Bagi R. a 18., Kis Z. a 30., illetve Kokrehel a 25. és Mitić a 40. percben.

Tisza B: Kocsis, Kis Z., Bús, Vadász, Mišković J., Mišković K., Csizmadia, Bagi K., Préda M., Balázs, Bagi R. Játszottak még: Újhelyi, Törteli, Préda Mi., Kis A. és Mišković Damir.

Radnički: Szokola, Horváth, Kovács, Szokola P., Hajagos, Kis Bicskei, Gyuris, Tóth, Bagi, Kokrehel, Homolya. Játszottak még: Mitić, Gubik.

Vége a nyári vakációnak a Tisza menti ligás klubok táborában is. Benépesültek a pályák, a csapatok edzenek, már több barátságos mérkőzést lejátszottak, és a közönség is látogatja a találkozókat.

Hosszabb idő után a megszokott 9-10 csapat helyett a Tisza Menti Ligában a 2013/2014-es labdarúgóévadban valószínűleg 16 csapat fog versenyezni. A tóthfalusi Olimpia, a Tisza Menti Liga idei bajnoka feljutott ugyan a Szabadkai Körzeti Ligába, onnan viszont kiesett a szebb napokat is megélt magyarkanizsai Potisje és a törökkanizsai Obilić. Emellett szerencsére vannak olyan falvak is, ahol hosszabb szünet után újra éledni látszik a sportélet. Többévi szünet után ismét versenyezni fog a martonosi Jedinstvo és a szanádi Jadran, rövidebb kihagyás után játékra jelentkeztek a tornyosiak is, ezenkívül az adorjániak benevezték B csapatukat, amelyben főleg a helybeli ifjúsági korosztályú játékosok szerepelnek majd.

A bajnokság augusztus 17–18-án kezdődik. Az első fordulóban az adorjániak a szanádi Jadrant, a tornyosiak a tiszaszentmiklósi Sloga csapatát látják vendégül.