2024. április 18., csütörtök

Menyecskekergető is lesz!

Többszörös jubileumot ünnepelnek Adahatáron

Adahatáron a hétvégén a Gyere velem a tanyára elnevezésű retró tábor keretében többszörös jubileumot ünnepelnek: 130 éves az iskola, 25 évvel ezelőtt kapott aszfaltos utat a tanyacsoport, és 21 évvel ezelőtt szervezték meg az első adahatári tábort.

A jubileumi ünnepség augusztus 10-én, szombaton tábornyitással kezdődik. Aznap este nyolc órától retró diszkó várja az ünneplőket. Vasárnap reggel nyolc órától meghívásos főzőverseny veszi kezdetét, amelynek a terítékén galambból, nyúlból készült finomságok, valamint tábori sültek szerepelnek majd. Délután két órától Gyermeköröm címmel a Szt. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, a Rozetta Kézművestársaság, az íjászegyesület és a Gyermekbarátok lelkes aktivistái, valamint kiváló tanítók és tanárok vezetésével a legkisebbek számára szerveznek vidám, oktató jellegű, képességfejlesztő játékokat és foglalkozásokat. Este fél hattól az adahatáriak nagy múltú iskolájuk előtt róják le tiszteletüket egy ünnepi műsorral, amelynek díszvendége Sőregi Tusa Teréz – Joli néni, az iskola legendás tanító nénije lesz. A műsor végén a szenzációs, soha nem látott adahatári menyecskekergetőt is megrendezik, ezután pedig hajnalig tartó mulatozás lesz.

A talpalávalót a Sarkantyú, az Alpha zenekar, a Tornyosi Zsiványok és a péterrévei Karaván együttes húzzák. A szervezők nagyon várják az iskola egykori tanulóit, a tanyacsoportról elszármazottakat, az ifjúsági táborok egykori lakóit, és mindenkit, aki szereti Adahatárt.