2024. március 29., péntek

Az idén is lesz szántóverseny

A Gunarasi Falunapok rendezvénysorozat keretében tavaly rendeztek első alkalommal szántóversenyt Gunarason. Az esemény nagyon pozitív visszhangra talált – mondta el lapunknak Király Zoltán, a Gunarasi Gazdakör elnöke.

– A tavalyi évben 13 ember nevezett be a szántásra, ezenkívül néhány termékbemutatót is szerveztünk. Találtunk partnereket, akik hajlandók voltak a munkagépeket üzem közben is bemutatni. Kb. 350 ember látogatott ki a rendezvényre, és nagyon pozitív visszhangja volt – mondta el Király.
A tavalyi évhez hasonlóan az idén is a falunapi rendezvénysorozat keretében tartják meg az immár második gunarasi szántóversenyt. Az esemény augusztus 10-én, szombaton 10 órakor kezdődik a gunarasi Mackó soron. A gazdakör elnökétől azt is megtudtuk, hogy most nem csak helyi versenyezők indulnak.

– Az idén Pecze sorról, Péterrévéről, Tornyosról és Zentáról is érkeznek versenyezők a szántóversenyre, és még folyamatban van a jelentkezés, ez alkalommal 15-20 résztvevőre számítunk. Ez a szántóverseny szórakoztató jellegű lesz, és nem a hagyományok szerint zajlik majd. A versenyzők két, három, illetve négyvasú eke kategóriákban indulnak, a barázdák kinézetét pedig háromtagú zsűri fogja osztályozni, s ez alapján hirdetünk eredményt – árulta el Király, majd azt is hozzáfűzte, hogy több vendégre számítanak, mint tavaly, ezért gazdagabb programkínálattal készültek. Az események egészen 18 óráig fognak tartani, és a többi között lesz munkagép-bemutató, mezőgazdasági termékek kiállítása és a szántóverseny izgalmain kívül egy ingyen ebéd is várja a vendégeket.