2024. március 28., csütörtök

Leszakadt a karja

Három szerbiai polgár sérült meg egy montenegrói közúti balesetben

Túl van az életveszélyen I. O., az a 30 éves nő, akinek egy közúti balesetben szakadt le a karja Montenegróban, a Žabljak–Šavnik úton. A balesetben további két személy is megsérült, a Fiat személygépkocsi sofőrje, S. O. (24), és útitársuk, N. V. (26). Mint azt Zoran Tabaš, a pljevljai kórház igazgatója közölte, az áldozatot óriási vérveszteséggel, vérnyomás és pulzus nélkül került az intézménybe, majd miután stabilizálták az állapotát, továbbküldték őt Podgoricára, ahonnan helikopterrel szállították át Belgrádba.

– A páciens nincs életveszélyes állapotban, ellátása után átszállítottuk a Szerbiai Klinikai Központba. Leszakadt karját mikrosebészeti beavatkozással még meg lehet menteni – számolt be Tabaš.

Szavai szerint a nagy vérveszteség mellett a szerbiai állampolgárnak gyakorlatilag leszakadtak a jobb karja, ezért azonnal elállították a vérzést, ellátták a sebet, vértranszfúzióra és infúzióra kötötték. Végtagja sérülése mellett fejsérülést is szenvedett. Kiemelte, hogy a leszakadt kar sérülései súlyosak, azonban ideális esetben mikrosebészeti módszerrel még megmenthető.

– Hogy a sérült kar megmarad-e, vagy sem, az még kérdés, de biztos vagyok abban, hogy a belgrádi sebészek mindent megtesznek a megmentése érdekében – mondta Tabaš. A szerencsétlenségben a személygépkocsi eddig ismeretlen okból a szemközti sávba sodródott, majd belecsapódott az útszéli szalagkorlátba, amely miután kiszakadt, átszúródott az autó első szélvédőjén, majd áttörte a hátsó ablakot. A szemtanúk szerint a hosszába átszúrt autó és a szétszóródott személyes tárgyak félelmetes látványt nyújtottak.