2024. április 25., csütörtök
VIZES-VB, BARCELONA

Vízilabda: világbajnok a magyar férfi csapat!

A magyar férfivízilabda-válogatott nagyszerűen kezdte a barcelonai világbajnokság döntőjét, két gólt lőtt: Varga Dénes az elsőt, majd Hárai Balázs svédcsavarból volt eredményes. A montenegróiak szövetségi kapitánya, Vido Lompar két és fél perc után már időt kért. Az első negyed végén 2:0 volt az állás.

(MTI Fotó: Kovács Anikó)

(MTI Fotó: Kovács Anikó)

A második játékrész első gólját Hárai szerezte, a mérkőzésből majdnem 13 perc telt el, amikor Montenegró megszerezte első gólját, Darko Brguljan révén. 3:1-nél Hosnyánszky Norbert büntetőjét védte a montenegrói kapus, majd a következő támadásban gólt lőttek, 3:2, a csapatok ezzel az eredménnyel mentek nagyszünetre.

3:0 után 3:3, Petrović gólja után.

Felpörögnek az események, szinte minden támadást gólt ér, előbb Vámos juttatja a magyar csapatot előnyhöz, majd Ugo Crousillat egyenlít. Erre Szívós Márton akciógóllal válaszol.

Néhány perc gól nélkül. Magyar kiállítások, de Nagy Viktor és a védelem „állja a sarat”. A góltalanságot Magyarország töri meg, a magyar válogatott csapatkapitánya,Varga Dániel lő nagy gólt, két gól a magyar csapat előnye, 6:4.

Újabb montenegrói emberelőny, ebből már gól születik, 6:5. A magyar csapat kettős emberelőnybe került a harmadik negyed végén, de nem sikerült gól lőniük. A harmadik negyed 6:5-el zárul.

Aleksandar Ivović kintről lő, a lövés megpattan a védőfalon, 6:6 az utolsó játékrész második percében. Magyar emberelőny, Benedek Tibor időt kér, ennek meglett az eredménye, Hosnyánszky lő gólt, 7:6 ide.

Emberelőny az egyik oldalon, emberelőny a másik oldalon, gól nélkül. Valamivel több mint két perccel a vége előtt emberelőnybe kerül Montenegró, időkérés, montenegrói gól, ezzel lett 7:7.

A következő támadásban a magyar csapat jutott emberelőnyhöz, magyar időkérés. Szívós Márton góljával vezet Magyarország.

Az utolsó perc nem hozott gólt, Magyarország világbajnok!

MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 8:7 (2:0, 1:2, 3:3, 2:2)

A bronzmeccsen Horvátország 10:8-ra legyőzte Olaszországot.