2024. április 25., csütörtök

Szerbia új szárnyakra kapott

Az ország új légitársasága, az Air Serbia az év végéig tíz új repülőgéppel gyarapszik

Az egyesült arab emírségekbeli Etihad Airways légi utasszállító vállalat, a Jat Airways és a szerbiai kormány stratégiai partnerségről szóló egyezményt kötött. A szerződés értelmében az új légitársaságban a tulajdonjogok 51 százaléka Szerbiáé, a maradék 49 százalék pedig az Etihad Airways vállalaté. Az első öt évben a társaságot a közel-keleti partner irányítja.

Aleksandar Vučić első kormányalelnök és James Hogan, az Etihad Airways elnöke csütörtökön Belgrádban aláírta a stratégiai partnerségről szóló egyezményt, s ezzel pont került a nagy múltú jugoszláv légitársaság történetére. A kormány alelnöke kijelentette, hogy nagy nap ez az ország számára, hiszen a szerződés Szerbia számára olyan technológiai és üzleti légkört teremt, amelyben 30 millió utas megbízható partnerre lel, amikor Európa és a világ jelentősebb légikikötőibe repül. Vučić szerint mostantól Szerbiának kötelező lesz megszolgálnia a bizalmat, hiszen a világ legfejlettebb részeinek követelményeit támasztják fel vele szemben. A kormány alelnöke köszönetet mondott a jelen levő, posztjáról távozó Mlađan Dinkić gazdasági és pénzügyminiszternek, a beruházás megvalósulásáért vállalt munkájáért. Ivica Dačić kormányfő szintén megtisztelte jelenlétével az ünnepélyes eseményt. Vučić méltányolta Dinkićnek és munkatársainak az erőfeszítését, amelynek köszönhetően az országnak új arculatot kölcsönöztek, ugyanakkor megdicsérte a Jat Airwayst is, amiért felismerte az ország és a légitársaság új vízióját.

Az Air Serbia a Jat Airways már meglevő 33 célállomása mellett járatokat indít további 12 légikikötőbe: Abu-Dzabiba, Banjalukába, Bejrútba, Bukarestbe, Budapestre, Kairóba, Kijevbe, Ljubljanába, Prágába, Szófiába, Varsóba és Várnába.

A szerződésbe belefoglalták, hogy kezdetben az Etihad Airways 40 millió amerikai dollárt fektet a közös cégbe, majd további 60 milliós beruházás várható. A befektetésekre nagy szükség van, mert a Jat Airways adóssága már 195 millió euróra duzzadt. A tervek szerint az év végéig az Air Serbia tíz Airbus A319 típusú repülőgépet, négy ATR 72-es típusú repülőgépet és 50 pilótát kap.

James Hogan, az Etihad Airways első embere bejelentette, hogy cége azon fog munkálkodni, hogy az új szerbiai légitársaság segítségével Belgrád a Balkán térség légiforgalmi központjává váljon. Ez egyébként nem megalapozatlan kijelentés, mivel a sikeres szerbiai üzlet révén a horvátországi nemzeti légitársaság a konkurenciára vonatkozó európai szabályok miatt kénytelen lesz csökkenteni járatainak számát.

„Nem lennénk, itt ha nem látnánk tisztán az Air Serbia sikeres jövőjét. Világos céljaink vannak, amelyekből jól látható, hogy sikeres üzletet ütöttünk ma nyélbe. Ez a nap nemcsak Szerbia számára jelentős, hanem az Etihad Airwaysnek is”– mondta Hogan. A közel-keleti légitársaság vezetője megosztotta a jövőre vonatkozó terveket is, és olyan légikikötőket is megemlített mint Melbourne, Sydney vagy Chicago, ahol az Air Serbia gépei fognak landolni.

Az új cég új igazgatót követel. A jelölt, Dane Kondić családjának a gyökerei Szerbiából erednek, bár ő Sydneyben született és 20 éves munkatapasztalata van különböző légitársaságoknál és turisztikai cégeknél. Korábban olyan komoly cégeknél dolgozott mint a Malaysia Airlines vagy a Qantas Airways, amely Ausztrália első számú légitársasága. Mielőtt az Etihad Airwaysnál elhelyezkedett, a világ egyik vezető turisztikai cégénél, a Kuoni Travelnál menedzseri posztot töltött be.

„A légitársaság új neve új kezdetet jelent. Az Air Serbia új reklámarca lesz Szerbiának” – mondta Kondić.

Az Etihad Airways az egyik legjelentősebb légi utasszállító vállalat a világon, 77 repülőgépe van és évente 10 millió utas választja az egyesült arab emírségekbeli társaságot. A személy- és áruszállítást 94 légikikötőben végzik a Közel-Keleten, Afrikában, Európában, Ázsiában, Ausztráliában és az amerikai kontinensen.