2024. április 24., szerda

Háromórás várakozás a horgosi határátkelőn

Batrovcinál alakult még ki torlódás, máshol kevesebbet kell várni – Magyarország felé javasolt a királyhalmi és a gyálai átkelő

Háromórás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen a Szerbiába belépő személyforgalomban szombat délelőtt a Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az utazóknak a gyorsabb átlépés érdekében érdemes a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi határátkelőt választaniuk, mindkettő 7 és 19 óra között tart nyitva - közölte.

A többi határátkelőn 30-60 percet kell várni. Valamivel nagyobb a fennakadás Batrovcinál is, mindkét irányban nagyjából másfél órát kell várni.

Vladimir Stojanović a bolgár határon lévő Gradina átkelő parancsnoka a Tanjugnak azt mondta, a kilométeres sor, ami reggel alakult ki ezen az átkelőn, megszűnt, így itt is 15-20 perc a várakozás.

Ma és holnap is nagy felmelegedés várható, 40 fok közeli hőmérséklettel, ezért akik a határátkelőket veszik célba, mindenképp vigyenek magukkal folyadékot. Ugyanakkor a Szerbia Autós Motoros Szövetség a hosszabb utazásokra a kora reggeli vagy a késő délutáni órákat javasolja. Ha hosszabb útszakaszról van szó, mindenki vezessen óvatosan és minden 150-200 kilométeren tartsanak pihenőt, javasolják.