2024. március 29., péntek

Új munkahelyek a palánkai Topexben

A palánkai Topex gyár tulajdonosának, Spasoje Topalovićnak a tartományi kormányfő, Bojan Pajtić a vajdasági költségvetésből új munkahelyek nyitására tegnap 12 740 000 dinárt adott át. A Topex legfőbb terméke a csomagolásra, tárolásra és szállításra használatos polipropilén alapanyagú, nagyméretű műanyagzsákok. A palánkai gyár az ismert belgiumi Louis Bloch számára, valamint az olyan nagy európai kikötőkbe, mint az antwerpeni és rotterdami, szállítja áruit.

„A tartományi kormány 98 új munkahely megnyitását támogatja a sikeres palánkai gyárban”– mondta Pajtić, majd hozzátette, hogy a gazdasági válság kezdete óta, 2009-től idáig a tartományi kormány támogatásának köszönhetően – 5,3 milliárd dináros ráfordítással – 29 ezer ember számára teremtettek új munkahelyet. A Topex évi kapacitása 600 ezer műanyagzsák, a 98 új munkahellyel ez az évi teljesítmény 750 ezerre nő, mondta a gyár tulajdonosa.

A tartományi kormány munkahelyteremtő programját a gazdasági, munkaügyi és nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárságon keresztül valósítják meg. Az illetékes titkár, Miroslav Vasin szerint a 98 új munkahellyel hamarosan elérik a 800 munkahelyet, amelyet az elmúlt négy évben teremtettek Palánkán, és megközelítik a 4000 új munkahely létrehozását, amennyit terveztek erre az évre.