2024. április 20., szombat
KREATÍV NYÁR 2013

Fiatalok művészete

A Zombori Edukációs Központ (SEC) öt hónapos projektumba kezdett, amely során Zombor, Verbász és Hódság ifjúsági irodáival együttműködve nyári kreatív tevékenységekbe vonják be a három város fiataljait. A projektum megvalósítását az ifjúsági és sportminisztérium finanszírozza.

Eddig művészeti tárgyú műhelyfoglalkozások során, szakmai vezetés mellett különböző technikákkal dísztárgyakat készítettek, amelyeket a SEC önkéntesei Zomborban árusítottak a Hagyományos mesterségek utcája elnevezésű kétnapos rendezvényen. A bevételt a műhelymunkák résztvevőinek megállapodása szerint a lokális közösségekben élő fiatalok sérülékeny csoportjainak felzárkóztatását segítő kiadvány kidolgozására és terjesztésére fordítják.

A Kreatív nyár 2013 – Zombor, Verbász és Hódság fiataljainak mozgósítása elnevezésű program keretében november végéig mindhárom városban művelődési, sport és edukációs eseményeket rendeznek, koncerteket, környezetvédelmi akciókat, tornákat, képzéseket tartanak. Augusztusban a helyi uszodákban játékos vetélkedőre kerül sor, és együtt ünneplik meg a Fiatalok nemzetközi napját.