2024. április 24., szerda

Kedvező hitelek a Vajdasági Fejlesztési Alaptól

Ma meghirdetik a pályázatot, amely a jogi személyeknek és kivitellel foglalkozó vállalkozóknak kedvező hiteleket kínál, akár kétszer-háromszor kedvezőbb kamatlábakkal, mint amilyeneket a kereskedelmi bankoknál kaphatnának. A hitel első részlete összesen 400 millió dinár, amit az ügyfeleknek hat hónapon belül vissza kell fizetniük kétszázalékos kamat mellett.

– Az egyetlen módja a válságból való kilábalásnak a közszféra kiadásainak a lefaragása, ezért a tartományi kormány csökkentette az adminisztrációban dolgozók számát 10 százalékkal. Ugyanilyen fontos, hogy a megtakarított összegeket a gazdaságba, a termelésbe és a kivitelbe fektessük. A Vajdasági Fejlesztési Alap az első hiteleket a kiviteli programokra fordítja”– jelentette ki tegnap Bojan Pajtić tartományi kormányfő miután találkozott Goran Hodobával, az alap igazgatójával.

Az év végéig a Vajdasági Fejlesztési Alap 1,2 milliárd dinárt folyósít az exportőrök megsegítésére, a mezőgazdasági fejlesztésekre és a kis- és közepes vállalkozások támogatására.