2024. április 23., kedd
TANYASZÍNHÁZ

Szombaton bemutató Kavillón

Délután 6 órától szabadkai ifjú színjátszók előadása, fél nyolctól a deszkiek vendégszereplése, 9 órától pedig Ilja próféta története

Szombaton már délután 6 órától program várja Kavillón, a Tanyaszínház épületének udvarán az érdeklődőket. A szabadkai Danilo Kiš alapítvány magyar nyelvű színházi műhelyének Semmi című előadását Kálló Béla rendezésében mutatják be a fiatalok. Janne Teller Semmi című regényéből Lénárd Róbert írta az eladás szövegét.

Ezt követi este 8 órától a deszki Deszka Színház társulatának vendégszereplése. A magyarországi társulat színre viszi a Kilóg a lóláb című vígjátékot, melyet Pozsgai Zsolt írt és Seres István Pipu rendezett. Az előadás a Magyarország–Szerbia IPA határon átnyúló együttműködési program társfinanszírozásával valósul meg.

Este 9 órakor lesz a Tanyaszínház idei bemutatója: egy kortárs lengyel szerző, Tadeusz Słobodzianek Ilja próféta című művéből készült előadást láthatja a közönség. A rendező Nagypál Gábor, a dramaturg Gyarmati Kata, a díszletekkel Janovics Erikát bízták meg, a jelmezterveket Boros Viktória készítette, a zenét Bakos Árpád írta, a plakátot Markulik Balázs készítette. Az előadás szereplőgárdájának gerincét továbbra is a színinövendékek képezik, valamint egy-két fiatal végzett színész és egy amatőr fiatalember is bekerült a csapatba, ami annyit jelent, hogy összesen 17-en vannak a színpadon. Az idén 22 előadást terveznek, augusztus 14-ig járják majd Vajdaságot.

Szombat este a bemutató után a Baraparty együttes koncertjére kerül sor.

A Tanyaszínház udvarán megtekinthető a vajdasági magyar fotósok által a hónap elején készült fotókból összeállított kiállítás is.