2024. április 25., csütörtök

Tapasztalatszerzési lehetőség

A szabadkai Gerontológiai Központ és a Singidunum Egyetem együttműködési szerződést írt alá

A szabadkai Gerontológiai Központ és a belgrádi Singidunum Egyetem együttműködési szerződést kötött. A megállapodás alapján az egyetemi hallgatók a szociális munka területén folytatott egyetemi tanulmányaik során a szabadkai intézményben is megszerezhetik a szükséges gyakorlatot és munkatapasztalatot. Az együttműködést a Tartományi Egészségügyi, Szociálpolitikai és Népesedéspolitikai Titkárság is támogatja.

Vladimir Ilić, a Singidunum Egyetem szociális munka tanszékének vezetője elmondta, igény van az egyetemi végzettséggel rendelkező szociális munkásokra, hiszen minden szociális védelmi, valamint egészségügyi intézményben szükség van az ilyen végzettségű szakemberekre. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint nem is szerepel szociális munkás a munkanélküliek listáján. Ezen a tanszéken az idei évtől már 120 hallgató tanul majd. A szabadkai Gerontológiai Központ lesz a tanulmányi munka központi intézménye, 20 hallgató tanulhat a magánegyetem szabadkai kihelyezett részlegén, illetve elvégezheti a mesterképzést, és munkatapasztalatot is szerezhet itt.

Tomislav Bogunović, a tartományi egészségügyi és szociálpolitikai titkár helyettese rámutatott, Vajdaság területén 45 szociális központ működik, melyekben többségében olyan alkalmazottak dolgoznak, akiknek nincs megfelelő végzettségük. Mint mondta, éppen ezért tartották fontosnak a két intézmény együttműködésének támogatását.
A tartományi titkárság attól függően különít majd el pénzt a tanulmányok támogatására, hogy hány hallgató dönt úgy, hogy a szociális munka tanszéken folytatja tanulmányait. Ezúttal mintegy 5 millió dinárt fordít majd arra, hogy az egyetemi hallgatók szakmai tapasztalatokat gyűjthessenek a szabadkai Gerontológiai Központban.