2024. március 28., csütörtök
ADA, MOHOL

Épül a városi vízvezeték

Az adai Lazo Kostić utcában épül a városi vízvezeték, miután a lakosok kérvényezték a helyi önkormányzattól, hogy fizettesse ki a mikrovízközösség rákapcsolódásának költségét a központi hálózatra. Az adai önkormányzatban megtudtuk, hogy a több mint 20 háztartást magában foglaló mikrohálózat vize nem alkalmas emberi fogyasztásra, nincs megfelelő nyomás, és a lakosok gyakran maradnak vízellátás nélkül.
Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta: a helyi önkormányzat kifizeti a vízvezeték kiépítését a Standard kommunális közvállaltnak, a háztartások pedig a vízóra és a csatlakoztatás költségét állják, amelyet hathavi egyenlő részletben kell törleszteniük. Az utcában jelenleg is folynak a munkálatok. A vízvezeték lefektetéséhez szüksége 400 méteres árok java elkészült, a maradékot a hét végéig befejezik a közvállalat dolgozói.
A vízellátási gondokkal küszködő moholi Makszim Gorkij utca lakói ugyancsak az önkormányzat segítségét kérték, amellyel abban állapodtak meg, hogy a Standard saját költségén kidolgozza a munkálatok megkezdéséhez szükséges tervet.