2024. március 29., péntek

Gondolkodó ember a digitális valóság korában

A keddi nap programja a VII. Toleranciatáborban

A Duna menti régiók és városok fiataljainak VII. Toleranciatáborában július 21-étől 27-éig több mint száz Németországból, Romániából, Magyarországról, Szlovákiából, Horvátorországból és Szerbiából: a helybelieken kívül Smederevóból, Apatinból, Golubacról, Újvidékről, Bácsról, Karlócáról, Pancsováról, Kragujevácról és Zomborból érkező fiatal vált topolyai táborlakóvá. Hétfőtől péntekig, délelőttönként az európai integráció, a kommunikáció, a multikulturalizmus és/vagy interkulturalizmus témakörökben folyó műhelymunkák zajlanak.

A topolyai Művelődési Ház mozitermében szervezett műhelyek nyitottak, bárki követheti őket. Július 23-án, vagyis ma 10 órától délig a moziteremben Csernik Ilma vezetésével a Gondolkodó ember a digitális valóság korában elnevezésű műhelymunka lesz. A szervezők lehetőséget teremtettek arra is, hogy a tábor időszaka alatt a fiatalok a szálláshelyükül szolgáló Mezőgazdasági Iskolában és környékén délutánonként kreatív kézműves-foglalkozásokon, festészeti, újságírói-fotós, továbbá zenei szakkörökön, sporttevékenységeken, természetbúvárkodáson keresztül is szorosabbá fűzhessék ismeretségüket.

A mai napon is, 14 órától 16 óráig a sporté és a tóparti pihenésé a főszerep. 16.30 órától 18.30-ig a bajsai Etno szervezet kreatív műhelyei várják a fiatalokat, működni fog ugyanebben az időszakban médiacsoport, továbbá lesz dobszakkör is Sambansa-tagok irányításával, a topolyai Paletta csoport javaslatára festészeti műhely Lovra Éva vezetésével, tó körüli természetjáró túra az Arcus Környezetvédő Egyesület képviselőivel.

A város polgárai és vendégei számára az idei évben is vonzó esti koncertek szerveződnek a nemzetközi tábor keretében Topolya központjában. Ma este 21 órától Mortero, a Crossroads Families Project és a Pop and Rock Caravan lép színpadra a 23.30 óráig tartó műsor során.