2024. április 20., szombat

Egy filmben szerepel majd Superman és Batman

Az Acélember folytatásában lesz látható együtt a mozivásznon a két szuperhős

Egy filmben szerepel majd Superman és Batman - jelentette be Zack Snyder, Az acélember című film rendezője a hétvégén a San Diegó-i Comic Con képregény- és szórakoztatóipari fesztiválon, ahol a hét végén valóságos sztárparádé fogadta a látogatókat.

Snyder csak annyit közölt, hogy Az acélember folytatásában szerepel majd először együtt a mozivásznon a két szuperhős. A Supermannek ezt a folytatását is Snyder rendezi, részleteket azonban nem árult el, mert mint mondta, a forgatókönyvet még írják. 

A mozikban most futó Az acélember című film eddig világszerte mintegy 630 millió dollárt hozott a készítőknek. A tervek szerint a jövő évben kezdik meg a Supermant és Batmant együtt szerepeltető film forgatását, és az alkotás 2015-ben kerül majd a mozikba.

A Batman és Superman már szerepelt együtt az 1980-as években A sötét lovag visszatér című minisorozatban, amelynek szerzője Frank Miller volt.

Valóságos sztárparádé fogadta a látogatókat a hét végén a fesztiválon, ahol pályafutása során először jelent meg Tom Cruise, új filmjét reklámozva. Felvonult az új, készülő X-Men film teljes szereplőgárdája és az új Godzilla-film alkotói is.

Tom Cruise az Edge of Tomorrow című sci-fijéből mutatott be részleteket főszereplő társaival Emily Blunttal és Bill Paxtonnal. A jövő nyáron bemutatandó filmet All You Need is Kill címen kezdték el forgatni, később változtattak a címén. Cruise a hírügynökségi jelentések szerint ugyanolyan izgatottan érkezett a fesztiválra, mint rajongói. Közölte a hatalmas tömeggel, hogy mindig is szeretett volna eljönni a Comic Conra, mivel a legnagyobb vágya, hogy szórakoztasson, ami nemcsak álom, hanem megtiszteltetés is számára.

Mintegy hatezres tömeg előtt mutatkozott be az X-men filmek újabb epizódjának, az X-Men: Days of Future Past című filmnek az alkotógárdája. A 20th Century Fox elhozta a Comic Conra a legnagyobb sztárokat: Jennifer Lawrence-et, Hugh Jackmant, Halle Berryt, Patrick Stewartot és Ian McKellant.

Bryan Singer rendező bemutatta az első kockákat is a filmből, amelyet jelenleg Montrealban forgatnak.

A szuperhős akciófilm a 2011-ben bemutatott X-Men: Az első című film folytatása, eredeti szereplőit a Marvel Comics alkotta, A jövendő múlt napjai címmel, amely egyike a legismertebb és legnevezetesebb X-Men-kalandoknak. A történet központi témája a faji megkülönböztetés, amely a múltra, a második világháború során a nemzetiszocialista német kormány által eltervezett és irányított népirtásra visszautalva, annak motívumait felhasználva mutat be egy elrettentő jövőképet.

A Comic Con rajongók megismerhették az első képkockákat az új Godzillából is, amely jövő tavasszal kerül a mozikba Bryan Cranston, Elizabeth Olson és Aaron Taylor-Johnson főszereplésével, Gareth Edward rendezésében.

A hagyományos évi képregény- és szórakoztatóipari fesztivál, amelyet 1970-ben rendeztek meg először San Diegóban, 130 ezer látogatót vonz a világ minden tájáról, és több mint 180 millió dollárral járul hozzá a kaliforniai város bevételeihez.