2024. április 23., kedd

Javarészt egyhangú döntések

A hamisítás vádja is elhangzott a magyarkanizsai képviselő-testület ülésén

A magyarkanizsai képviselő-testület tegnapi ülésének első napirendi pontja vitát váltott ki a képviselők közt, s azt végül a polgármester javaslatára levették napirendről. A pravoszláv temető bővítése érdekében ugyanis rendeletjavaslat született Ladócki György ingatlanjának megszerzéséről, azonban az ellenzéki képviselők felhívták a figyelmet arra, hogy a határozat dátuma július 3-a, holott a jelenlegi tulajdonos nyilatkozatán, amelyben beleegyezik az adásvételbe, július 1-jei dátum szerepel, amelyet kézzel hármasra javítottak. Az ellenzékiek, név szerint Bacskulin István és az UKROK képviselői, Francsik József és Slađana Ilić felháborodásukat fejezték ki – előbbi szavait idézve szarvashiba, utóbbiak szerint pedig hamisítás történt. Nyilas Mihály polgármester elmondta, hogy ki fogják vizsgálni az ügyet, és amennyiben kiderül, hogy a dátumátírás a július 3-án megtartott tanácsülés előtt keletkezett, vállalja a felelősséget.

Az ülés további napirendi pontjairól legtöbb esetben egyhangú döntés született: jóváhagyták a József Attila Könyvtár, a Cnesa, valamint a Nagy József Regionális Kreatív Műhely 2014. évi munkaprogramját. Döntés született a község területén keletkezett építési és bontási hulladék tárolási helyszíneinek kijelöléséről: Horgos számára helyben, a község többi települése számára pedig Martonoson jelölték ki a helyszínt. Elfogadták a föld-visszaszármaztatási kérelmek ügyével foglalkozó bizottság megalakítására vonatkozó javaslatot is.

A községi tanács titkári posztjának bevezetését ketten ellenezték, és négyen tartózkodtak a szavazáson. A 2014. évi költségvetés előrevetítése kapcsán Bacskulin István elmondta, hogy erre elsősorban a horgosi művelődési ház újjáépítési munkálatainak befejezése végett van szükség. Elmondása szerint összesen 30 millió dinár kell ahhoz, hogy az építmény az év végéig befejeződjön. Ebből 10 milliót vállalt a Nagyberuházási Alap, a község pedig a maradék 20 millió dinárt a 2014. évi költségvetés terhére tudná biztosítani, ehhez azonban rendeletet kell hozni, hogy számítanak a kiadásra.