2024. április 17., szerda

Egy parát sem kaptak

A Vojvodina buszforgalmi vállalat volt munkásai még egy dinárt sem kaptak abból a 300 milliós dináros kártérítésből, amelyet bírósági döntés után Újvidék önkormányzata, még egy hónappal ezelőtt kifizetett – állítja Ljubomir Lelović, a munkások képviselője.
Lelović hozzátette, a dolgozók elkeseredettek, és tüntetéseket szerveznek a jövő héten, ha addig nem változik semmi.

– Az önkormányzattól befolyó pénzből kifizették a vállalat csődeljárási költségeit, de nekünk, munkásoknak, valamint a hitelezőknek nem fizettek semmit. A másodfokú bírósági döntés értelmében, a mi kártérítésünk összegét a 100 százalékról 13,5 százalékra csökkentették, de még ebből sem kaptunk semmit, azt mondják, újabb bírósági döntésre van szükség – panaszkodott Lelović.

– Nem tudjuk, mikor kerül sor újabb bírósági döntésre, vagy hány százalékát kapjuk majd a kártérítésnek. Engem, mint a volt munkások képviselőjét, többé nem hívnak a vállalat hitelezőinek a gyűléseire, mindent zárt ajtók mögött döntenek el – mondta Lelović. Hozzátette, ha a dolgozóknak a kártérítés teljes összegét kifizetnék, a vállalat hitelezői 2-3 százalékkal kevesebbet kapnának, de az új döntés alapján, a dolgozókat ugyanúgy kezelik, mint a hitelezőket – írja a Novosti.

– Biztos vagyok abban, hogy a hitelezők többségének ez nem jelentene nagyobb gondot. Ők megértik a volt dolgozók helyzetét. Az Vojvodina buszforgalmi vállalat dolgozói voltunk, saját akaratunk ellenére munka és kereset nélkül maradtunk. A vállalatot bezárták, és mi nem térhetünk vissza munkahelyeinkre – magyarázta Lelović.