2024. április 20., szombat

Györe nyerte meg a rangadót

Ha egyelőre egyenként is, de a zentai Györe László szorgalmasan gyűjti a ranglistapontokat. Tegnap Belgrádban, a futures torna rajtján Györe két játszmában nyerte meg a szerbiai rangadót a kilenc hónappal idősebb fővárosi Miki Janković ellen, ami egy pontot ér. Újabb pontot akkor szerezhet, ha a 2. fordulóban is nyer a 25 éves Dejan Katić vagy a 22 éves osztrák Diarra ellen, a negyeddöntőtől kezdve pedig már rohamosan nő a megnyerhető pontok száma. Györe az első játszmában fölényben volt a tapasztaltabb riválisa ellen, a másodikban 3:1-es vezetést adott le, majd a rövidítésben erősebbnek bizonyult.

Filip Krajinović is jól játszott Poznańban, de veszített az erős spanyol Pablo Carreno ellen, így csak három ranglistapontot szerzett. Ilija Bozoljac nyert a binghamtoni torna 1. fordulójában az amerikai Buchanan ellen, és a másodikban is USA-beli várja, vagy Donald Young, vagy a skandináv származású és sportágban jól hangzó nevű Tennys Sandgren. Isztambulban a magyar Fucsovics Márton bejutott a második fordulóba, a legjobb egyiptomi teniszező után pedig a szlovák Karol Beckkel mérkőzik. Néhány hetes szünet után újra játszik Jovana Jakšić, aki a wokingi (Nagy-Britannia) első fordulóban a helybeli 27 éves Melanie Southtal játszik.

Az e heti ATP-tornák rajtjának egyetlen meglepetése, hogy a cseh Hajek legyőzte a Wimbledonban negyeddöntős lengyel Kubotot, a nap rangadóján pedig a német Florian Mayer nyert az orosz Nyikolaj Davigyenko ellen.