2024. március 28., csütörtök
SZABADKA

Játékosmozgás a női és a férfi labdarúgóknál

A Spartacus női labdarúgócsapatának sikerei felkeltették a menedzserek érdeklődését a kék-fehérek játékosai iránt. Marija Radojičić az osztrák bajnok SV Neulengbach csapatába igazolt, Jelena Čankovićot egy kis lépés választja még csak el a Barcelonától, de várható a kameruni Gaelle Enganamouit távozása is, hiszen több európai élcsapat is érdeklődést tanúsít iránta. A Spartacus néhány, az elmúlt idényben kevesebb szerephez jutó játékosnak lehetővé teszi, hogy hazai klubokban folytassák pályafutásukat, így Mirela Tenkov és Stefana Daničić a kruševaci Napredakban játszik tovább, de rajtuk kívül Marija Čubrilo is engedélyt kapott, hogy máshol folytassa pályafutását. A csapat jelenleg Zlatiboron edzőtáborozik.

A Spartacus férfi-labdarúgócsapatába szerződött az ötszörös válogatott, az OFK Beograd korábbi játékosa, Veseljko Trivunović.

A Spartacus Úszóklub fiatalabb pionírjai a második helyet szerezték meg a Szabadkán megtartott Vajdaság-bajnokságon, amelyen 18 klub mintegy kétszáz, 11 és 12 éves úszóreménysége szállt vízbe. A szabadkaiak közül egyéniben a legsikeresebbnek Novak Savić (1. hely 100 pillangón, 50 és 100 gyorson), Hajagos Adriel (2. hely 200 és 400 gyorson, 3. hely 50 gyorson) és Birkás Tamara (2. hely 200 háton) bizonyult. Váltóban a Spartacus egy első (a Savić, Fermanović, Lipaić, Hajagos alkotta 4×50 méteres fiú vegyes váltó) és három második helyet (a Morača, Radanović, Kaloserović, Bulatović alkotta 4×200 méteres fiú gyorsváltó, a Pintér, Skenderović, Patarčić, Ljubović alkotta 4×200 méteres női gyorsváltó, a Birkás, Ladóczki, Kujundžić, Mák összetételű női 4×50 méteres vegyes váltó) szereztek. A verseny felkészülést jelentett az országos bajnokságra, amelyet július 28-án Kragujevacon rendeznek.

Apatinban tartották meg a szerbiai liga újabb futamát, amelyen a Spartacus kerékpározói egy-egy aranyat és bronzot nyertek. A dobogó legfelső fokán Dimitrije Đolai Žarković végzett a serdülők 40 km-es futamán, míg Dario Nimčević ugyanebben a kategóriában bronzérmet nyert. A szabadkai versenyzők közül Kulcsár Dávid az 5. (fiatalabb serdülők, 40 km), Kasza Gábor a 6. (felnőttek, 128 km), Pavle Mandić a 8. (40 km, fiatalabb serdülők), Uroš Štangl a 10., Stefan Dobrić a 12. (mindketten 80 km, juniorok) helyen ért célba. Milan Dragojević a szerbiai juniorválogatott tagjaként Luxemburgban a nemzetek kupáján vett részt, Dario Nimčević pedig július 13-án a szerbiai válogatottal a hollandiai európai ifjúsági olimpiára utazik. Kasza Gábor szintén a válogatottal július 10-étől Romániában 1.2-es kategóriájú versenyen vett részt.