2024. április 20., szombat

Az itt maradást célzó tartalmak

A kishegyesi Kátai-tanyán megnyílt a XI. Vajdasági Szabadegyetem

A Vajdasági Szabadegyetem az elmúlt évtizedben is rangos névsort vonultatott fel, s az idén is lesznek neves emberek, akiktől tanulni lehet. A szervező gárda mindent megtett ennek érdekében. A rendezvény 2011 óta az MNT kiemelt rendezvényeinek egyike, éppen azért, mert egybevág a tanács legfontosabb tevékenységi irányával, az oktatási stratégiával, többek között azért is, mert olyan tartalmakat dolgoz fel a fiatalokkal, amelyek ittmaradásunkat és megmaradásunkat célozzák meg – mondta többek között Várkonyi Zsolt, az MNT Közigazgatási Hivatalának vezetője a XI. Vajdasági Szabadegyetem hivatalos megnyitóján.

Az alkalmi ünnepségen elsőként Varga Diósi Viola programszervező üdvözölte a jelenlevő fiatalokat és a vendégeket: Mohácsi Zoltánt, Kishegyes alpolgármesterét és Linka B. Gabriellát, az MNT tagját. Mint mondta, a szabadegyetem szervező csapata az elmúlt időszakban teljesen megújult, és akárcsak a korábbi években, most is mindent megtettek azért, hogy a tábor résztvevői tudásban is és élményekben is gazdagabban távozzanak a rendezvényről. A résztvevőket Kishegyes nevében köszöntötte Mohácsi Zoltán alpolgármester is, tartalmas és szórakoztató kishegyesi tartózkodást kívánva a fiataloknak.

A csütörtöki programterv értelmében a szabadegyetemen az első előadást Major Balázs pszichológus tartotta meg az én-tudatról.