2024. április 24., szerda

Az út, az igazság és az élet

Megtartották a XVI. Református Gyermek – és Ifjúsági tábort

A hagyományokhoz híven táborzáró istentisztelettel ért véget vasárnap az idei gyermektábor Pacséron. Az egy héten át szerzett tudást és a kézműves foglalkozásokon elkészült tárgyakat ünnepi istentisztelet, illetve kiállítás keretében mutatták be a gyerekek, melyre idén is sok volt a jelentkező, különösen tömeges volt az óvodások csoportja, tudtuk meg Csányi Erzsébet lelkésznőtől, a tábor vezetőjétől.

– Száz gyermeket láttunk vendégül, és nagyon sok volt az egészen kicsi gyermek, 38 óvodással dolgoztunk, ami öröm a számunkra, hiszen örülünk, hogy sokan érzik a tábor értékét és jelentőségét. Kisújszállásról is érkezett egy csoport gyermek, ők jutalomkirándulásként vehettek részt a táborban. Délelőttönként megismerkedtünk a különböző bibliai történetekkel, amelyeket aktualizálunk a gyermeki élethelyzetekre. Az idei tábor témája az volt, hogy: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Különböző történeteken keresztül próbáltunk erre rámutatni, Jónás történetét, Zákheus történetét feldolgozva, az engedelmesség, a becsületesség, a megbocsátás fogalmáról beszélgettünk, valamint Jézus feltámadásáról – hallottuk a táborvezetőtől, aki azt is elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy az idei táborra jobban sikerült támogatást találni, hiszen a Szekeres László Alapítvány és Tartományi Végrehajtó Tanács is támogatta a tábort.
– Azt is el kell mondanom, hogy a pacséri gyülekezet is felvállalja a tábort, sok az adomány, az önkéntes munka, és ez is erősít bennünket, hogy mennyire fontos az összefogás a jövő nemzedéke érdekében. A tábor jelképes összegbe kerül, a gyerekeknek 1000 dinárt kellett fizetniük, de ajándékpólót, vászonszatyrot, füzetet is kaptak, és a kézműves foglalkozásokhoz, a gyöngyfűzéshez, a fafaragáshoz, a hímzéshez, bőrdíszműkészítéshez, tányérfestéshez, üvegfestéshez is biztosítottuk az alapanyagot.