2024. április 19., péntek

Megújult a Rehák Kollégium

A város további félmillió dinárt szeretne az épületre fordítani

Felújították a Dr. Rehák László Kollégium tetőszerkezetét, melyet Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület elnök asszonya is megtekintett.
- Évek óta nem történt felújítás az épületen, ezért a városi költségvetésből mintegy 700 ezer dinárt különítettünk el a szükséges munkálatok elvégzésére. Nagyon rossz állapotban volt a tető, ami a felújítás mellett hőszigetelést is kapott. Ebből a pénzből futja az egyik fürdőszoba felújítására is, és szeretnénk a költségvetésből a másik fürdőszoba rendbetételére további mintegy ötszázezer dinárt elkülöníteni. Pályázati pénzből a kollégium helyiségeit fogják majd átmeszelni, és ezeknek a munkálatoknak az elvégzése után a belső tér teljesen megújul. Ezek a fiatalok nagyon jó tanulók, nagyon igyekeznek jó eredményeket elérni, és megérdemlik, hogy megfelelő környezetet teremtsünk nekik – mondta Kern Sólya Mária.
Sziveri Júlia, a kollégium nevelője elmondta, nagy szükség volt a tetőszerkezet felújítására, hiszen az épület már olyan mértékben beázott, hogy az a kollégium működését is veszélyeztette.
- A diákotthont 1996-ban hozta létre Rehák László felesége, Rehák Rózsa, és az elmúlt években több mint száz, Vajdaság különböző pontjairól érkezett diák lakott a kollégiumban tanulmányai ideje alatt. Jelenleg tizennyolc hallgató lakik az otthonban. Ahhoz, hogy a diákok eleget tehessenek iskolai kötelezettségeiknek, megfelelő körülményeket kell számukra teremteni, s most a legnagyobb problémát sikerült is megoldani a városnak köszönhetően – tette még hozzá a nevelő.