2024. április 23., kedd

Vonzza a turistákat az új csúszda

Az adai Adica Üdültetési Közvállat jelentős forgalomnövekedést vár a fejlesztésektől

Ada község turizmusának központi eleme, az Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett medencekomplexum az idei fürdési idényben több újdonsággal is várja az érdeklődőket, köztük a néhány héttel ezelőtt átadott több mint hatvanméteres csúszdával, amely az eddigi tapasztalatok alapján igen vonzó nemcsak a község polgárai számára, hanem a más településekről érkező vendégek számára is. A medencekomplexum mellett ugyanakkor az adai Tisza-part is várja a kikapcsolódni vágyókat, ahol folyamatban van az üdülőtelep kiépítése.

– Az elmúlt hetekben nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett hozzánk, nemcsak a község polgáraitól, hanem a más településekről idelátogató vendégektől is, amelyek alapján kijelenthető, a csúszda a látogatók egyik kedvenc helye lett, különös tekintettel a fiatalokra. Az elsődleges célunk az volt, hogy olyan szolgáltatásokkal bővítsük a kínálatunkat, amelyek még vonzóbbá teszik a medencekomplexumot a látogatók számára, éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy mindezt sikerült elérnünk – magyarázta Juhász Tibor, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója. – Mindezen visszajelzések arra engednek következtetni, hogy a fejlesztések sikeres befektetéseknek bizonyulnak majd mind a közvállalat, mind az önkormányzat számára, hiszen egyelőre úgy tűnik, meghozzák majd a várt forgalom- és bevételnövekedést.

Az előzetes számítások szerint a csúszda a további újításokkal együtt 10-15 százalékos forgalomnövekedést is eredményezhet majd, annak köszönhetően, hogy nagymértékben növeli a község vonzerejét a turisták számára, ami közös célja a közvállalatnak és az adai önkormányzatnak, amely a fejlesztések mellett a medencekomplexum fenntartásával kapcsolatos költségekre is jelentős összeget különít el.

– Ada község önkormányzata a fejlesztések mellett a fenntartásra is rendszeresen biztosít eszközöket, az idén például összesen több mint hatmillió dinárt utalt át az Adica Üdültetési Közvállalat számára, részben a legfőbb beruházások – a nagymedence használhatóvá tétele, valamint az ún. nyugdíjasmedencénél elhelyezett nagy csúszda és a gyermekmedencénél elhelyezett kis csúszda kialakítása –, részben a fenntartás költségeinek fedezése céljából, éppen ezért azt reméljük, hogy ezen fejlesztések valóban növelni fogják majd a község vonzerejét a turisták számára – hangsúlyozta Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere. – Hangsúlyozni szeretném ugyanakkor azt is, hogy a medencekomplexum mellett a Tisza-part is várja a felüdülni vágyókat, illetve folyamatban van annak a víkendtelepnek a kiépítése, amelynek területén eddig huszonnégy parcellát adtunk bérbe negyvenkét évre, a napokban pedig további hét érdeklődő jelezte, hogy szeretne majd bérbe venni ott egy-egy területet, éppen ezért abban bízunk, hogy a víkendtelep kiépítése is tovább növeli majd Ada turisztikai vonzerejét.

A polgármester kiemelte, a község turizmusának az utóbbi években igen fontos elemévé vált a sportturizmus, aminek eredményeképpen az idén is többtucatnyi sportoló folytatja majd felkészülését a Tisza-parti községben.